Vatreni u sve većem broju, stigli Stanišić i Budimir

Vatreni u sve većem broju, stigli Stanišić i Budimir

Link na izvornu vijest

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama u riječkoj bazi na Rujevici.

Krenulo se s 12 reprezentativaca – a iz dana u dan ta se brojka povećava… Nakon vjenčanja – vratio se Josip Juranović, a danas su stigli Josip Stanišić, nakon osvojene Bundeslige i njemačkog kupa, te najbolji igrač Osasune ove sezone prema glasovima navijača – Ante Budimir

Trening na Rujevici odradilo je 20 reprezentativaca. Sutra se očekuje dolazak Kovačića, Gvardiola i Vlašića.

Na druženju s medijima bili su Ivica Ivušić i Lovro Majer.

Iza Majera je prva sezona je s Wolfsburgom u koju je ugradio pet pogodaka i pet asistencija. U njemačkom sastavu koji je završio na 12.mjestu Bundeslige – nametnuo se kao glavni kreativac.

– Nogomet je momčadski sport, ako momčad nema rezultate, teško je pojedincu pokazati sve što zna. Statistički sam zadovoljan sezonom, puno sam napredovao u Bundesligi, to sam najbolje osjetio na zadnja dva, tri reprezentativna okupljanja. Osjećam se fenomenalno, sretan sam što sam opet tu, rekao je Majer.

Od debija prije 7 godina – Lovro Majer je u dresu reprezentacije upisao 29 nastupa uz 6 pogodaka. Velika su očekivanja od EURA u Njemačkoj:

– Ako gledamo zadnje rezultate, još uvijek stojim pri tome da imamo najbolji vezni red na svijetu. Dolazi Euro, novo natjecanje, nove utakmice i novo dokazivanja. Sve što je bilo prije se zaboravlja, i dalje stojim da je to tako, vjerujem da ćemo to pokazati još jednom, kaže Majer.

Ivica Ivušić je u statusu prve vratarske pričuve Livakoviću – a ove sezone osvojio je kup na Cipru. Branio je u svim utakmicama Pafosa – u 11 navrata nije primio pogodak što dokazuje kako je ostao u kontinuitetu kvalitetnih izvedbi kao i u dresu Osijeka.

– Sezona je bila uspješna, donijeli smo Pafosu trofej koji su vlasnici toliko priželjkivali. Sigurno da mi je velika stvar doći u reprezentaciju, nakon uspješne sezone, sad se okrećemo Europskom prvenstvu i svim zadaćama na pripremama, kaže Ivušić.

Na vratima reprezentacije debitirao je u rujnu 2021.godine – do sada skupio 6 nastupa – u 4 je mreža ostala nataknuta. Ivušić ima broj 23 – koji je naslijedio od Danijela Subašića, sadašnjeg trenera vratara. A naslijedio je i Subašićev broj obrana u udarcima s bijele točke. Nedavni turnir u Egiptu s reprezentacijom i tri obranjena jedanaesterca – posebno pamti i svakako su dodatni motiv.

– Velika mi je čast nositi broj 23 nakon Subašića. Zadnje okupljanje je bilo uspješno za reprezentaciju i mene poslije tri obranjena penala. Najvažnija je momčad, ići ćemo utakmicu po utakmicu, skromno i ponizno, poručio je Ivušić.

Hrvatska nastavlja sa svakodnevnim treninzima do ponedjeljka kad je od 19 sati ovdje na Rujevici očekuje prijateljski ogled protiv Sjeverne Makedonije.

Do početka Europskog prvenstva – izabranike Zlatka Dalića očekuje još jedna, posljednja i generalna provjera – 8.lipnja u Portugalu protiv domaće reprezentacije.

Hrt. Hr

Objava Vatreni u sve većem broju, stigli Stanišić i Budimir pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?