Real Madrid je uvijek Real Madrid; došao je do nestvarnog 15. europskog naslova

Real Madrid je uvijek Real Madrid; došao je do nestvarnog 15. europskog naslova

Link na izvornu vijest

Real Madrid je na Wembleyju pobijedio Borussiju Dortmund (2:0) i došao do šeste titule osvajača Lige prvaka u posljednjih 10 godina

Nogometaši Real Madrida po 15. put su postali prvaci Europe nakon što su u finalnom susretu igranom pred 86.212 gledatelja na londonskom Wembleyju pobijedili Borussiju Dortmund s 2-0.

Bila je to poznata priča što se tiče Madrida u Europi; Dortmund je u prvom poluvremenu apsolutno dominirao, ali nije uspio zabiti. Madrid je preživio svoje najteže trenutke, konsolidirao se i onda u nastavku, kada je bilo najteže, još jednom pokazao zašto dominira ovim natjecanje.

Golove za Madrid zabili su Dani Carvajal u 74. minuti nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera, te Vinicius Junior u 83. minuti. U manje od 10 minuta, Madrid je prelomio utakmicu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrića za Kraljevski klub je igrao od 85. minute osvojivši već šestu Ligu prvaka. Šest trofeja pobjednika Kupa/Lige prvaka imaju i Lukini suigrači Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos, te Realova legenda Francisco Gento.

Dodajmo i kako su Modrić i Nacho Fernandez stigli i do 26. trofeja u Realovom dresu postavši najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

Za Kraljevski klub je to bilo čak 18. finale u najprestižnijem europskom natjecanju pri čemu 15. slavlje. U posljednjih 10 sezona, Real Madrid je osvojio šest naslova, a u povijesti najjačeg svjetskog klupskog natjecanja u 69 njih 15, dakle gotovo pa trećinu.

Na drugom mjestu ljestvice osvajača je Milan sa sedam europskih titula, dok su Bayern i Liverpool po šest puta bili najbolji. S druge strane Borussija je igrala treće finale upisavši drugi poraz, ponovo na Wembleyju nakon što je na istom stadionu izgubila i 2013. od Bayerna. Jedinu titulu momčad s Westfalenstadiona je osvojila 1997.

The post Real Madrid je uvijek Real Madrid; došao je do nestvarnog 15. europskog naslova first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?