Plenković u Mostaru: Važno je i za BiH da u Europskom parlamentu ima zastupnika

Plenković u Mostaru: Važno je i za BiH da u Europskom parlamentu ima zastupnika

Link na izvornu vijest

Hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak u Mostaru kako su nedjeljni izbori značajni za nastavak europskog puta BiH i ostvarenje jednakopravnosti tamošnjih Hrvata te ih je pozvao da podupru sadašnju eurozastupnicu Željanu Zovko koja se nalazi na listi HDZ-a.

„Ovo je važno i za BiH da u Europskom parlamentu ima zastupnika koji se znaju boriti za njezine interese, i naravno, naš je jasan interes za ravnopravnost Hrvata. Želimo da među onima koji će ići u novi saziv Europskog parlamenta bude predstavnica HDZ-a BiH, gospođa Zovko“, rekao je Plenković na  konferenciji za novinare.

Plenković je u ponedjeljak u Mostaru sudjelovao na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a Mostara tijekom koje je predstavljan program HDZ-a i kandidati na nedjeljnim izborima za Europski parlament. S njim su bili i kandidati na listi za Europski parlament, te šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić. 

Dodao je kako Hrvatska želi ‘što bržu dinamiku pristupanja (BiH) uz rješavanje hrvatskog pitanja’.

„Hrvatska je glavni prijatelj, zagovaratelj, i zemlja koja će uvijek dignuti glas u interesu Bosne i Hercegovine, svih njezinih  konstitutivnih naroda na putu prema EU“, dodao je premijer.

Najavio je nastavak potpore Bosni i Hercegovini kako bi ubrzala europske integracije i ostvarenju ‘jednakopravnosti Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda’.

Po njegovim očekivanjima proces europskih integracija će se nastaviti i ubuduće.

„Osoba koja je najzaslužnija za ovu dinamiku proširenja je Putin. Da nije bilo Putinove agresije na Ukrajinu ne bi se govorilo o proširenju kao što se govori danas“, istaknuo je Plenković.

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je hrvatski premijer među najzaslužnijim kako bi BiH ‘otvorila vrata približavanja EU i euroatlantskim integracijama u cjelini’.

Vl

Objava Plenković u Mostaru: Važno je i za BiH da u Europskom parlamentu ima zastupnika pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?