Vatrogasci izveli pokaznu vježbu te uputili apel i upozorenje stanovništvu ŽZH

Vatrogasci izveli pokaznu vježbu te uputili apel i upozorenje stanovništvu ŽZH

Link na izvornu vijest

U Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježen je početak požarne sezone 2024. uz pokaznu vježbu gašenja požara na osobnom automobilu, a građanima je upućen apel da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Na poligonu za obuku vatrogasaca u Poslovnoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice Grude u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara, povodom otvaranja požarne sezone 2024. organizirana je vježba gašenja požara na osobnom automobilu u kojoj su sudjelovali pripadnici JVP Grude, PU Grude, DVD Gorica i DVD-a Jare.

Gosti na pokaznoj vježbi bili su pripadnici DVD sv. Ana Lištani (Livno) i Vatrogasci Lovreć (RH). Koordinator pokazne vježbe bio je Srećko Vukojević, stručni savjetnik iz Uprave civilne zaštite ŽZH. Vatrogasci su uputili apel i upozorenje građanima da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Vatrogasci i njihovi gosti nastavili su druženje uz domjenak u Jarama (Široki Brijeg), a koji su upriličili pripadnici DVD-a Jare. Ispred DVD-a Jare zahvalnice su dodijelili predsjednik Ivan Primorac i vatrogaskinja Marijana Lasić u znak zahvale onima koji pomažu i podupiru rad ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Prigodne poklone pripadnicima DVD-a Jare darovali su predstavnici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, JVP-a Široki Brijeg i DVD-a Gorica.

Apel i upozorenje građanima koji su uputili vatrogasci

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Ne palite nekontrolirano vatru na otvorenom i ne dovodite u opasnost sebe i druge. Dopustite da svoje snage usmjerimo tamo gdje su mnogo potrebnije, poručili su vatrogasci.

 

Post Vatrogasci izveli pokaznu vježbu te uputili apel i upozorenje stanovništvu ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?