Andrej Markić: Ovaj grad i ovaj klub trebaju predstavljati djeca iz Ljubuškog i mi na tome radimo

Andrej Markić: Ovaj grad i ovaj klub trebaju predstavljati djeca iz Ljubuškog i mi na tome radimo

Link na izvornu vijest

Andrej Markić: Ovaj grad i ovaj klub trebaju predstavljati djeca iz Ljubuškog i mi na tome radimo

Nogometaši Ljubuškog završili su sezonu 2023./2024. u Drugoj ligi F BiH – skupina Jug na trećem mjestu s 51. bodom u 28 odigranih utakmica.

U posljednjem, 30. kolu Druge lige FBiH – skupina Jug, nogometaši Ljubuškog jučer su na domaćem terenu poraženi od Čapljine rezultatom 3:2, na poluvremenu je bilo 2:0 za Čapljince.

Povodom završetka nogometne sezone u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenera nogometaša Ljubuškog Andreja Markića i kapetana Nikolu Granića koji je ujedno i trener pionira i predpionira u klubu.

Trener Markić je, na početku razgovora, sezonu koja je iza momčadi ocijenio uspješnom.

„Naravno uvijek je cilj prvo mjesto. Međutim, s obzirom da smo cijelo prvenstvo odigrali s domaćim igračima koji su vrlo mladi, te da smo kroz sezonu uključivali juniore i kadete u seniorski nogomet ponosni smo i mislimo da je iza nas jedna vrlo uspješna sezona. Moram dodati da smo u jednoj prijateljskog utakmici u momčad uključili i pionira od 14 godina. Jesmo li mogli biti na prvom mjestu? Vjerojatno i jesmo, ali s obzirom na sve mi u klubu smo vrlo zadovoljni ovom sezonom. Prioritet kluba i nije bilo prvo mjesto, prioriteti su nam bili stabilizacija, broj djece i postavljanje dobrih temelja kao zalog za budućnost. Mišljenja smo da nema smisla ući u rang više i trošiti novac, a da nam igraju igrači sa strane. Ovaj grad i ovaj klub trebaju predstavljati djeca iz Ljubuškog i mi na tome radimo“, kaže Markić.

Kapetan Granić, u razgovoru, potvrđuje trenerove riječi.

„Mi igrači smo zadovoljni trećim mjestom i ponosni na taj rezultat. Vrlo dobro znamo koliko smo uložili truda i napora, koliko smo imali poteškoća i na temelju toga vrlo smo zadovoljni sezonom koja je iza nas. Naravno, svi težimo prvom mjestu, ali treba biti i realan i kazati da je treće mjesto uspjeh. Podsjetit ću, prošle godine sezonu smo završili kao deseti, ove godine smo treći i držim da je to najbolji pokazatelj da klub ide u dobrom smjeru. Sada treba zadržati ovaj kadar, dati priliku mladim igračima, vjerovati u njih i vjerujem da će cijela priča biti još bolja“, ističe Granić.

Osvrćući se na drugi dio sezone trener Markić naglašava da je zbog ozljeda pojedinih igrača momčad uglavnom nastupala nekompletna i da je to bio dodatni problem, ali ujedno i prilika da šansu dobiju i neki drugi igrači. Cilj je, kako kaže, bio integrirati neke mlađe igrače koji bi „sutra“ bili nositelji igre i temelj kluba i da je to radio.

Gosti su poveli golom Menala u 20. minuti susreta, a na 2:0 povisio je Ante Pažin u 35. minuti i tim se rezultatom otišlo na odmor. Nogometaši Ljubuškog ušli su agresivnije u drugi dio susreta i to je odmah na početku drugog poluvremena rezultiralo smanjenjem rezultata na 2:1, strijelac je bio Luka Bebek u 51. minuti. Domaćini su nastavili s napadima na gol Čapljine, a na 2:2 izjednačio je Nikola Granić u 70. minuti, četiri minute nakon što je ušao u igru. Nogometaši Ljubuškog svoju puno bolju igru nisu uspjeli okruniti s još golova i to im se na kraju osvetilo, Luka Pažin je svojim drugim golom u 90. minuti postavio konačni rezultat, 3:2 za goste iz Čapljine.

Nogometaši Čapljine tako su u posljednjih šest kola upisali četiri pobjede te po jedan neriješen ishod i poraz i osigurali ostanak u ligi.

Ljubuški je nastupio u sljedećem sastavu:

Mate Ilić, Tomislav Bošnjak, Josip Šošić, Mateo Mucić, Noah – Luka Šimić, Bože Milas, Gabrijel Puljić, Stanko Mišetić, Luka Bebek, Ilija Vego i Grgo Vasilj.

U igru su, u drugom poluvremenu, umjesto Stanka Mišetića, Luke Bebeka, Grge Vasilja, Matea Mucića i Gabrijela Puljića ušli Nikola Granić, Marin Brkić, Mario Puljić, Luka Matijašević i Matej Granić.

Ovom pobjedom HNK Čapljina sezonu je završio na dvanaestom mjestu prvenstvene ljestvice s 29 osvojenih bodova. Na trinaestom mjestu sezonu je završio HNK Stolac s 28 osvojenih bodova koji je u posljednjem kolu odigrao neodlučeno 3:3 s NK Kamešnica te sezonu završio na pretposljednjem mjestu s 26 bodova.

Posljednjeplasirani je HNK Grude koji je u posljednjem kolu poražen od HNK Rama s 4:2 te sezonu završava s 24 osvojena boda i kao najslabija momčad prvenstva sljedeće godine nastupat će u nižem rangu natjecanja.

U subotu su odigrane utakmice između HNK Kruševo i NK Troglav u kojem je pobjeda rezultatom 4:1 pripala nogometašima Kruševa te utakmica u Brotnju gdje je domaćin HNK Brotnjo “petardom” (5:0) slavio nad FK Turbina.

Tim rezultatima HNK Kruševo osvojio je prvo mjesto na kraju sezone sa 62 osvojena boda koliko ima i drugoplasirani HNK Brotnjo. Na trećem mjestu je NK Ljubuški s 51 osvojenim bodom.

Iako je HNK Kruševo osvajač natjecanja, u doigravanje za plasman u Prvu ligu FBiH ići će HNK Brotnjo jer momčad iz Kruševa ne zadovoljava uvjete za natjecanje u višem rangu.

Prema nekim špekulacijama koje kruže ovih dana novi članovi Druge lige FBiH “Jug” trebali bi biti HNK Kupres i UŠS Fortuna Mostar, zbog toga bi HNK Grude trebale u niži rang!

Ostaje nam da vidimo hoće li ova dva kluba pokazati ambicije da se sljedeće sezone natječu na drugoligaškom jugu ili će sve ostati po starom pa ćemo i sljedeće sezone gledati iste klubove u ligi u slučaju ako i Brotnjo ne uspije otići u viši rang i nitko ne ispadne u rang niže!

Kroz razgovor osvrnuli smo se i na rad s mlađim selekcijama kluba.

Jedan od najvažnijih nastupa mladi nogometaši imali su na Dalmatinko kupu 2024. u Zadru.

„Na turniru smo nastupili sa svim mogućim generacijama koje su sudjelovale na tom turniru, od 2010. do 2016. godišta. Što se tiče rezultatskog dijela najveći uspjeh je napravila naša generacija 2015. godište. Osvojili smo četvrto mjesto, mislim da smo mogli biti i treći, ali iscrpio nas je veliki broj utakmica u kratkom vremenskom razdoblju. Što se tiče ostalih selekcija, mislimo da su i tu rezultati mogli biti bolji, ali, u svakoj selekciji nedostajalo nam je nekoliko igrača koji iz raznih razloga nisu putovali u Zadar. Međutim, vidjeli smo da smo na dobrom tragu i da idemo u dobrom smjeru. Naša najveća pobjeda na ovakvim gostovanjima i turnirima je razbijanje straha kod djece“, ustvrdio je trener nogometaša Ljubuškog.

Granić već šest godina radi u klubu s mlađim kategorijama, a trenutno je trener pionira. Ističe da djeca u klubu imaju odlične uvjete za rad kada je riječ o stručnom osoblju i infrastrukturi kluba.

DALMATINKO CUP 2024

Škola nogometa NK Ljubuški vratila se s uspješnog nastupa na prestižnom međunarodnom turniru Dalmatinko Cup, održanom u Zadru od 30. svibnja do 2. lipnja 2024. godine. Ovaj turnir, koji okuplja preko 220 ekipa iz cijelog svijeta, pružio je mladim nogometašima iz Ljubuškog priliku da odmjere snage s vršnjacima iz renomiranih klubova kao što su Fenerbahce, Shakhtar Donetsk, Inter Milan, Southampton, Hajduk Split, Dinamo Zagreb i mnogi drugi.

Posebno se istaknula generacija 2015., koja je osvojila 4. mjesto, te se našla u društvu klubova poput Monze, Kopra i Zadranove. Ovaj uspjeh, kao i cjelokupni nastup svih ekipa NK Ljubuški, potvrđuje kvalitetan rad u klubu i najavljuje svijetlu budućnost za ove mlade talente.

“Ponosni smo na naše dečke i njihov nastup na Dalmatinko Cupu,” izjavio je Andrej Markić, voditelj Škole nogometa NK Ljubuški. “Ovo je za većinu njih prvo ovakvo iskustvo, zbog čega smo iznimno zadovoljni prikazanim, kako na terenu, tako i izvan njega. Vjerujemo da su dobri temelji postavljeni i da će nam svima ovo biti veliki motiv za nastavak rada.“

Dalmatinko Cup nije samo nogometno natjecanje, već i nezaboravno iskustvo ispunjeno druženjem, novim poznanstvima i zabavom. Mladi nogometaši su imali priliku upoznati vršnjake iz različitih kultura, razmijeniti iskustva i stvoriti uspomene koje će trajati cijeli život.

NK Ljubuški zahvaljuje svim roditeljima, navijačima i prijateljima kluba na podršci te najavljuje nastavak rada s mladim talentima, koji su već sada ponos grada i imaju potencijal postati istaknuta imena u svijetu nogometa.

Razgovarali smo i o infrastrukturnim objektima, njihovom trenutnom stanju i uređenju. Trener Markić je još jednom ponovio kako je to jedan od prioriteta kluba, da je dosta urađeno i da se mnogo toga još planira i radi.

Kapetan Granić je usporedio stanje infrastrukturnih objekata unatrag nekoliko godina i sada.

„Kada sam ja bio u godinama u kojima su sada naše mlađe selekcije Babovac je bio u puno lošijem stanju, na pomoćnom terenu se uopće nije vidjela trava, to uopće nije bio teren za treniranje. Ovo sada je odlično, djeca imaju umjetnu travu, imaju priliku trenirati na glavnom terenu, imaju rasvjetu i brojne druge uvjete koje moja generacija nije mogla ni sanjati“, ističe Granić.

Pri kraju razgovora Markić je najavio nogometni turnir koji će se idućeg vikenda održati u Ljubuškom. Na turniru će nastupiti nekoliko momčadi s generacijama 2014./2015. godište, 2016. i 2017 godište.

Turnir počinje u petak, 14. lipnja, a na rasporedu su susreti selekcija 2016. godište.

Prvi dio turnira igra se ujutro od 8 do 12 sati, slijedi stanka do 16,30 sati, a nakon toga večernji dio turnira koji će završiti oko 20 sati.

Drugog dana turnira, u subotu, 15. lipnja, nastupit će generacija 2017. godište.

Turnir se igra od 8 do 13 sati i u poslijepodnevnim satima se neće igrati zbog nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije na EURU u Njemačkoj.

Treći dan turnira koji se igra u nedjelju, 16.lipnja, rezerviran je za generaciju 2014./2015. godište.

Turnir se igra kao i prvi dan, prvi dio turnira od 8 do 12 sati, slijedi stanka do 16,30 sati i nastavak turnira od 16,30 do 20 sati.

Objava Andrej Markić: Ovaj grad i ovaj klub trebaju predstavljati djeca iz Ljubuškog i mi na tome radimo pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?