Njemačka postala stravično skupa: Cijene u BiH niže za 41 posto

Njemačka postala stravično skupa: Cijene u BiH niže za 41 posto

Link na izvornu vijest

Životni troškovi značajno su manji i u zemljama Balkana. U Sjevernoj Makedoniji cijene su upola niže nego u Njemačkoj, a slijede BiH i Albanija (41 posto niže) te Srbija (39 posto niže).

Za radnike koji dolaze u Njemačku izvan EU-a život je znatno skuplji nego kod kuće. U nekim zemljama životni troškovi su gotovo 70 posto manji nego u najvećem europskom gospodarstvu.

Prema podacima njemačkog Saveznog ureda za statistiku, troškovi života u Indiji i Egiptu u 2021. bili su 67 posto niži nego u Njemačkoj. U Gruziji, Vijetnamu i Tunisu robe i usluge koštaju 60 posto manje nego u toj državi. U SAD-u su pak troškovi života bili sedam posto veći.

Životni troškovi značajno su manji i u zemljama Balkana. U Sjevernoj Makedoniji cijene su upola niže nego u Njemačkoj, a slijede BiH i Albanija (41 posto niže) te Srbija (39 posto niže).

Nakon Egipta, Tunis (60 posto) je bio najjeftiniji na afričkom kontinentu u odnosu na Njemačku, a slijede ga Gana i Senegal, gdje su troškovi života bili gotovo upola jeftiniji nego u Njemačkoj. U Maroku se živi 44 posto jeftinije, prenosi Tportal.hr.

Radnici u Vijetnamu također su živjeli znatno jeftinije nego u Njemačkoj (60 posto), a kvalificirani radnici iz Tajlanda i Filipina kod kuće su imali otprilike upola niže troškove života. U Kini je pak razina cijena bila 24 posto niža.

The post Njemačka postala stravično skupa: Cijene u BiH niže za 41 posto first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?