Umirovljenici će dobiti pomoć, ali ne i povećanje mirovina

Umirovljenici će dobiti pomoć, ali ne i povećanje mirovina

Link na izvornu vijest

Nakon nedavnog sastanka predstavnika umirovljenika s članovima Vlade Federacije BiH, dogovorena je isplata jednokratne pomoći, dok će odluka o povećanju mirovina biti donesena na budućim sastancima.
Sastanku su prisustvovali premijer Federacije Nermin Nikšić, zamjenici Toni Kraljević i Vojin Mijatović te ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministar Delić je potvrdio da će jednokratna pomoć biti osigurana rebalansom proračuna, ali je istaknuo kako ove godine nije moguće izmijeniti Zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju zbog trenutne ekonomske situacije.

Predsjednik Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH, Ivan Kožul, naveo je da umirovljenici iščekuju konkretne informacije o iznosu jednokratne pomoći, koja bi mogla premašiti stotinu milijuna maraka za oko 450 tisuća umirovljenika u Federaciji.

Na dnevnom redu Doma naroda u srijedu je također bilo pitanje mirovinskog zakona, uključujući rješenje da umirovljenicima neće biti obustavljena mirovina kod dodatnih prihoda na povremenim poslovima.

Objava Umirovljenici će dobiti pomoć, ali ne i povećanje mirovina pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?