Biciklistički Klubovi Hercegovine: Jedinstveni i povezani

Biciklistički Klubovi Hercegovine: Jedinstveni i povezani

Link na izvornu vijest

Udruga HerzegovinaBike ponovno je okupila biciklističke klubove iz cijele Hercegovine, njih čak 18, kako bi rezimirali rezultate prve polovice 2024. godine, uskladili ciljeve i razgovarali o planovima do kraja sezone. Cikloturizam, kao jedna od najbrže rastućih grana turizma, privlači sve više cikloturista iz cijelog svijeta, što klubove Hercegovine motivira na umrežavanje i zajedničke ciljeve kako bi svoju zemlju predstavili kao vrhunsku turističku destinaciju.

Jedna od ključnih tema sastanka bio je nadolazeći Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine privući goste iz 20 zemalja svijeta. Festival će biti sljedeće okupljalište svih klubova, gdje će zajedničkim naporima predstaviti Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao zemlju sporta, kulturnih destinacija, vrhunske gastronomije i prirodnih ljepota.

Ukratko, zemlju koja zavrijeđuje pažnju i nudi mnogo toga, te zaslužuje dulji boravak.

Na kraju sastanka utvrđeni su i novi planovi za rad s mlađim naraštajima, kako bi se što veći broj djece i mladih privukao u ovaj sport. Time bi buduće generacije nastavile razvijati misiju i ciljeve započete od strane njihovih starijih kolega.

„Ova jedinstvenost, kohezija i umrežavanje klubova predstavlja veliku stvar. Okupiti ovako velik broj klubova iz Hercegovine, koji su složni u svojim ciljevima i misiji, nije mala stvar, te će ovo sigurno polučiti velike rezultate. Bitno je napomenuti da su s nama i kolege iz Biciklističkih klubova Metković i Imotski iz susjedne Hrvatske, s kojima imamo izvrsnu
suradnju. U budućnosti planiramo velike projekte koje ćemo zajedno realizirati, a koji će zasigurno pridonijeti boljitku turizma i sporta u našoj zemlji“, kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

„Planiramo i dodatne edukacije cikloturističkih vodiča, jer za njima imamo velike potrebe, te bolju suradnju s turističkim agencijama, kako domaćim, tako i stranim. Cilj nam je omogućiti bolje uvjete života i dodatna zaposlenja u turizmu, kako bi naši ljudi našli dodatne prihode i zaposlenja koja će im omogućiti da ostanu u zemlji i ne odlaze iz Bosne i Hercegovine zbog boljih uvjeta. Zaista vjerujem da ovdje život može biti bolji i jest bolji od života u stranoj zemlji, zemlji u kojoj si daleko od svoje kuće i rodnog kraja. Cikloturizam vidimo kao jednu granu djelatnosti koja može mnogo pridonijeti boljim uvjetima i boljem razvoju naše zemlje u pravcu turizma, jer mi i jesmo turistička destinacija. Privlačimo sve veći broj turista, samo se moramo bolje organizirati, iskoristiti sve svoje mogućnosti i potencijale i sigurno možemo napraviti velike stvari“, dodao je Zorić.

Continental Blidinje BIKE Festival sljedeći je veliki događaj u Bosni i Hercegovini koji se održava od 12. do 14. srpnja 2024. godine, a hercegovački biciklisti ovim putem pozivaju sve zainteresirane da posjete Blidinje i provjere što su sve organizirali kako bi se predstavili kao vrhunska destinacija. Izložbeni sajmovi, rekreativne biciklijade, edukativne radionice, zabavni program te profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 XCM Maratona samo su dio bogatog programa.

Više detalja možete pronaći na www.bbf.ba.

Post Biciklistički Klubovi Hercegovine: Jedinstveni i povezani je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?