Goropadna Njemačka otvorila Euro pobjedom 5:1!

Goropadna Njemačka otvorila Euro pobjedom 5:1!

Link na izvornu vijest

Utakmicom Njemačka – Škotska u Münchenu  počelo je 17. Europsko nogometno prvenstvo, a domaćin je na Nogometnoj areni startao idealno, pobjedom 5:1 protiv nemoćnih Škota, najvećom pobjedom neke momčadi na otvaranju EP-a u povijesti i najvećom njemačkom pobjedi na kontinentalnoj smotri u povijesti.

Nijemci su zabili sve golove, pa je u 87. minuti Rudiger postigao i autogol za počasno ublaženje škotskog poraza. 

Vodeći pogodak za Njemačku postigao je u 10. minuti Florian Wirtz. Prednost Nijemaca udvostručio je Jamal Musiala u 19. minuti, a za 3:0 strijelac je bio Kai Havertz iz kaznenog udarca u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu, kad su Škoti ostali i s igračem manje zbog isključenja Porteousa. Za 4:0 je u 68. minuti strijelac bio Niclas Fuellkrug.

Škoti su smanjili na 4:1 u 87. minuti autogolom njemačkog braniča Antonija Ruedigera, da bi konačnih 5:1 postavio Emre Can u 93. minuti, čime je donio Njemačkoj najuvjerljiviju pobjedu u nastupima na europskim prvenstvima, a ovo je ujedno bila i najveća pobjeda jedne momčadi na otvaranju EP-a.

Njemačka je tako osvojila prva tri boda i zasjela na čelo ljestvice u skupini A.

Drugi dvoboj prvoga kola u ovoj skupini bit će odigran u subotu u Kölnu, gdje će od 15 sati igrati Mađarska i Švicarska.

Preostale dvije utakmice subotnjeg programa će biti odigrane u B skupini. Od 18 sati na berlinskom Olimpijskom stadionu će igrati Hrvatska i Španjolska, a od 21 sat u Dortmundu će branitelj naslova Italija igrati protiv reprezentacije Albanije. Njemačka je posljednji put bio prvak Europe 1996. godine, dakle prije 28 godina kada je podigao trofej u Engleskoj.

Objava Goropadna Njemačka otvorila Euro pobjedom 5:1! pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?