Pred nama je još jedno užareno ljeto: Vakula otkrio što nas čeka u iduća dva mjeseca

Pred nama je još jedno užareno ljeto: Vakula otkrio što nas čeka u iduća dva mjeseca

Link na izvornu vijest

Početak sljedećeg tjedna također će biti sunčan i uglavnom suh, a temperature će nastaviti rasti

Nakon naglog pada temperature koji je iznenadio brojne građane ali i turiste koji su se ponadali prestići sezonsku navalu, a ipak uživati u blagodatima ljeta na obali, petak je donio stabilizaciju vremena. U tjednu pred nama očekuju nas rastuće temperature uz mnogo rjeđe pljuskove, a čini se da će takav biti i ostatak ljeta – vruć i suh.

Nakon šarolikog uvoda u lipanj i ljetno razdoblje, šesti mjesec i dalje bi mogao biti iznadprosječno topao, kazao je meteorolog Zoran Vakula za HRT. Temperatura će sljedeći tjedan rasti do četvrtka, a očekuje se i isparavanje vode koju su donijele brojne oluje, što bi kod nekih moglo uzrokovati nelagodu, upozorio je.

A vrućine će se nastaviti i u srpnju i kolovozu, kada bi odstupanje od prosječnih temperatura moglo biti i veće od 2 stupnja Celzijeva. Velika je vjerojatnost i za sušno razdoblje u ta dva mjeseca. “Diljem Hrvatske je velika vjerojatnost manje količine oborine, nego je to uobičajeno” naglasio je Vakula, dodajući kako 2024. možda i neće biti rekordna godina, ali će biti “među pet najtoplijih godina ikada”.

Danas su temperature na kopnu rasle do 25 stupnjeva Celzijevih, dok su u Dalmaciji dosegle gotovo 30°C. U subotu se očekuje vrlo slično vrijeme, sunčano s umjerenom naoblakom na zapadu zemlje. Rijetki, kratkotrajni pljuskovi mogući su uz granicu sa Slovenijom, a temperature će se kretati od jutarnjih 10-ak do između 25 i 29 stupnjeva Celzijevih.

Početak sljedećeg tjedna također će biti sunčan i uglavnom suh, a temperature će nastaviti rasti. Na Jadranu će također biti sve toplije, a na sjevernom dijelu su mogući izolirani pljuskovi, naročito u ponedjeljak, prognoziraju meteorolozi DHMZ-a.

The post Pred nama je još jedno užareno ljeto: Vakula otkrio što nas čeka u iduća dva mjeseca first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?