Slovaci u drami do iznenađenja, Lukakuu poništena dva gola

Slovaci u drami do iznenađenja, Lukakuu poništena dva gola

Link na izvornu vijest

Bila je to luda utakmica, u kojoj su Belgiji, odnosno Romeluu Lukakuu, poništena čak dva pogotka nakon VAR pregleda, prenosi Index.hr.

 

Slovaci šokirali Belgiju na otvaranju utakmice

Belgija je otvorila susret velikom prilikom već u trećoj minuti, no Romelu Lukaku je na asistenciju Kevina De Bruynea s pet metara pucao ravno u slovačkog golmana Martina Dubravku. Kazna za taj ogromni promašaj Belgiji je stigla svega četiri minute poslije.

Katastrofalnu pogrešku napravili su belgijski nogometaši u obrani te u vlastitom šesnaestercu izgubili loptu. Ona je stigla do Juraja Kucke, čiji je udarac obranio Koen Casteels, no na odbijancu je bio Ivan Schranz te je mirnom realizacijom doveo Slovačku u vodstvo.

Taj pogodak vidno je uzdrmao Belgiju, koja je u prvom poluvremenu izgledala vrlo blijedo. Malo je nedostajalo da u 40. minuti Slovačka i poveća prednost. Tada je Casteels fantastičnom obranom zaustavio volej Lukaša Haraslina. Belgijci su imali obećavajuću situaciju dvije minute kasnije preko Lukakua, no pobjegla mu je lopta u pokušaju driblinga vratara.

 

VAR poništio dva gola Belgiji

U drugom poluvremenu Belgija je ipak izgledala bolje nego u prvom, a u 56. minuti VAR joj je poništio pogodak za izjednačenje. Lukaku je bio u malom zaleđu prije nego što je iz blizine dodavanje Amadoua Onane gurnuo u mrežu.

Nastavila je Belgija nizati prilike i poslije poništenog gola. U 62. minuti slovački gol spasio je branič David Hancko tako što je očistio loptu s linije nakon što je Johan Bakayoko već bio svladao Dubravku.

Slovačka mreža ponovno se zatresla u 86. minuti. Lukaku je zabio na povratno dodavanje Loisa Opende, koji je prije toga lijepo prošao po lijevoj strani. Ipak, još jednom se javio VAR i pozvao turskog suca Halila Umuta Melera na pregled snimke. Meler je utvrdio da je Openda igrao rukom prilikom primanja lopte te je zbog toga poništio i ovaj gol. 

Slovaci do kraja susreta više nisu dozvolili Belgiji nijednu veliku šansu te su tako stigli do velika tri boda, čime su se izjednačili na vrhu skupine s Rumunjskom. Rumunji su u ranijem terminu također iznenađujuće pobijedili Ukrajinu čak 3:0.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?