Stiže pravo ljeto

Stiže pravo ljeto

Link na izvornu vijest

Prave ljetne vrijednosti temperature zraka očekuju nas u Ljubuškom do kraja ovog tjedna, najtoplije će biti u drugom dijelu, u četvrtak 20. lipnja, prvog dana ljeta 2024. i u petak 21.6. s najavljenih 39 °C.

Meteogram

Prognoza FHMZ

U srijedu 19.6.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C.

U četvrtak 20.6.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U petak 21.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

Najavu toplinskog vala objavili su i iz DHMZ Republike Hrvatske

Prvi ovogodišnji toplinski val

Posljednjih dana kalendarskog proljeća i na početku ljeta očekuje se prvi ovogodišnji toplinski val u našoj zemlji.Pod utjecajem ogranka anticiklone u naše će krajeve s jugozapada postupno pritjecati sve topliji zrak, posebno u drugoj polovini tjedna. Stoga se u četvrtak očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala u većini krajeva, a u petak, kada je izgledno najtoplije u ovom tjednu, opasnost će nerijetko biti velika. Kako se izračun za toplinski val radi svaki dan, do petka bi opasnost mogla u nekim dijelovima Hrvatske porasti i na vrlo veliku, odnosno na crvenu boju. Pritom temperatura zraka tijekom noći i jutra u unutrašnjosti neće biti niža od 20 °C, a na Jadranu nerijetko oko 25 °C, moguće čak i malo viša. Najviše se pak dnevne vrijednosti očekuju oko 35 °C, moguće mjestimice i više.

FHMZ/DHMZ

Objava Stiže pravo ljeto pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?