Podbila Posušje: Veliki nagradni fond treće cestovne utrke „Jedna župa – tri crkve“

Podbila Posušje: Veliki nagradni fond treće cestovne utrke „Jedna župa – tri crkve“

Link na izvornu vijest

Zavičajna udruga Podbila organizira cestovnu utrku  pod naslovom „Jedna župa – tri crkve“. Utrka će se održati u subotu 22. lipnja. Utrka je u dužini od 10 kilometara i trčat će se cestom od Vinjana, kroz Vir sve do Podbile.  Start utrke je u Vinjanima u 9.30 sati.

Ono što je karakteristično za ovu utrku koja se održava treću godinu za redom su bogate nagrade predviđene za pobjednike. Tako je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji nagrada za prvo mjesto čak 1000 KM, za drugo mjesto nagrada je 500 KM. Nagrađeni će biti i trkači koji stignu treći, četvrti i peti. Oni će biti nagrađeni s nagradama od 300 KM za treće, 200 KM za četvrto i 100 KM za peto mjesto. Za sve sudionike utrke na predviđenim mjestima bit će osigurano osvježenje, a na cilju po završetku utrke je zajednički domjenak.

Najbolji na ovoj utrci već dvije godine je Ivan Dračar, najbolji hrvatski trkač u cestovnim dugopružnim utrkama. Upravo je on krajem svibnja ove godine postao prvak Hrvatske u planinskom trčanju istrčavši stazu od 12 kilometara za 55 minuta i 37 sekundi. Zanimljivo je da je na istom prvenstvu prvakinja Hrvatske postala i Matea Koštro Parlov istrčavši istu stazu za 1 sat, 1 minutu i 9 sekundi. Matea je porijeklom iz Ričica pored Podbile, a zanimljivo udana u Vir, također mjesta pored Podbile. Ivan Dračar prema najavama organizatora i ove godine dolazi na utrku u Podbilu. Pored njega, na utrku dolaze i drugi najbolji trkači iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prijave na ovogodišnju utrku su na broju telefona  00385 21 854 102 i na broju mobitela 063 246 222.

Inače, utrku je podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kroz projekt naziva „Spone kulturne i sportske baštine“. Nositelj projekta je Udruga Kolajna ljubavi iz Imotskog, a partner Zavičajna uduga Podbila.

Generalni pokrovitelj utrke je C.I.O.S. grupa Zagreb. Pokrovitelji utrke su Vlada ŽZH, općine Posušje i Grude, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, Ministarstvo branitelja ŽZH. Sponzori utrke su tvrtke Meggle, Pikić staklo, Binvest, Super Grill i Super san Posušje, tvrtke MM Trade i Lijanovići Široki Brijeg, Vinogradi Nuić, mastiok Berlin, Persona Split.  Utrku je podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Medijski pokrovitelji Radio Posušje i Pro Tv.

Drugo poluvrijeme ove utrke je veliko zajedničko druženje koje se održi u Podbiloj, a koje već treću godinu za redom okuplja mnoga imena iz kulturnog, političkog i društvenog života s obje strane granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prilika je to za upoznavanja s ciljem povezivanja prostora s jedne i druge strane granice i u tom smislu rad na zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Objava Podbila Posušje: Veliki nagradni fond treće cestovne utrke „Jedna župa – tri crkve“ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?