Sjećanje na poginulog branitelja Brotnja Jadranka Šarca

Sjećanje na poginulog branitelja Brotnja Jadranka Šarca

Link na izvornu vijest

Jadranko je rođen 26.10.1964. godine  u Velikom  Ograđeniku, općina Čitluk u obitelji Frane i Milke Šarac, a u braku sa Brankom  dobio je kćer i sina.

Pristupio je u HVO 18.9.1991, čin bojnik. 

Bio je zapovjednik II. satnije prve bojne brigade „Knez Branimir“ Čitluk.

 

Na ratnom zadatku na planini Bokševici  (općina Konjic) u sjevernoj Hercegovini, na putu od Urine ravni prema Kostajnici iznad sela Bukovice, njega i suborce u zasjedi je dočekala diverzantska skupina „Seidovi Tigrovi“ 45. Brigade Armije BiH iz Neretvice obučena u uniforme HVO-a. Ne sluteći na zlo koje im se sprema pripadnici HVO-a upali su u zasjedu. U zasjedi  je poginuo  Jadranka Šarca i još  7 pripadnika HVO-a a petorica pripadnika HVO-a su ranjena.

Odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

 

Za nas, za našu djecu, za slobodnu nam hrvatsku grudu, Jadranko je dao ono najdragocjenije – svoj život.

Neka ti je vječna hvala i slava hrvatski viteže!

The post Sjećanje na poginulog branitelja Brotnja Jadranka Šarca appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?