Završeno peto zavjetno hodočašće Kraljici Mira iz Čitluka u Međugorje

Završeno peto zavjetno hodočašće Kraljici Mira iz Čitluka u Međugorje

Link na izvornu vijest

Župa Krista Kralja iz Čitluka i udruga „Zavjet Gospi“ danas su organizirali peto zavjetno hodočašće iz Čitluka u Međugorje. Današnjem zavjetnom hodočašću prethodilo je osam hodočašća iz Čitluka do Brda ukazanja, a devetnica župe Krista Kralja Čitluk organizirana je povodom 43. obljetnice Gospinog ukazanja.

Uz župljane župe Krista Kralja – Čitluk u hodočašću su sudjelovali i župljani iz okolnih župa, ali i skupina hodočasnika iz Vijetnama.

Na uočnicu Gospinog ukazanja vjernici su se pješice uputili iz Čitluka u Međugorje, a tijekom hodočašća, povorka, na čijem čelu su bili križ, kipom Blažene Djevice Marije i zastave, pjevala je duhovne pjesme i molila.

– Mislim da nema jače molitvene grupe negoli je župna zajednica u Čitluku, hvala i onima koji su došli iz susjednih župa, kao i skupini hodočasnika iz Vijetnama koji su hodočastili iz Čitluka do Međugorja… Nastavit ćemo i bit ćemo ustrajni u onome što Gospa kaže, a to je: „Molite draga djeco. Molite jer molitvom i postom mogu se zaustaviti ratovi. Može se uništiti svaki nemir. Uništiti svaki strah. Zato idemo moliti i dalje da Gospodin da snagu našemu srcu – poručio je fra Miro Šego.

Nakon dolaska pred međugorsku crkvu sv. Jakova hodočasnici su imali prigodu za ispovijed, sudjelovanje u molitvi krunice i zajedničkom slavlju Mise, nakon čega je organiziran besplatan prijevoz kako bi se hodočasnici vratili u Čitluk.

Citluk.ba

The post Završeno peto zavjetno hodočašće Kraljici Mira iz Čitluka u Međugorje appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?