Hrvatska je ispala s Eura

Hrvatska je ispala s Eura

Link na izvornu vijest

Hrvatskoj su se za prolazak u osminu finala s trećeg mjesta u grupi morala poklopiti četiri rezultata, a među njima je bila i pobjeda Engleske nad Slovenijom od minimalno tri razlike te pobjeda Danske nad Srbijom. Obje te utakmice završile su 0:0 i tako su sve teorije pale u vodu.

Momčad Zlatka Dalića završit će Euro kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane momčadi i zbog toga neće izboriti plasman u osminu finala. U teškoj skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom osvojila je dva boda.

Nastup na europskoj smotri Hrvatska je započela uvjerljivim porazom 3:0 od Španjolske, a nastavila sa šokantnim remijem 2:2 s Albanijom. Hrvatska je u tom susretu primila gol u zadnjoj minuti, a isto se ponovilo i protiv Italije, koja je u 98. minuti zabila za 1:1 i tako, pokazat će se, izbacila Hrvatsku s Eura, prenosi Index.hr.

 

Hrvatska prvi put nije prošla skupinu na Euru u ovom formatu

Prvi je ovo put otkad se Europsko prvenstvo igra u aktualnom formatu s 24 momčadi (od 2016.) da Hrvatska nije prošla skupinu. U oba prethodna natjecanja ispadala je u osmini finala, 2016. je bila prva u skupini pa u produžecima izgubila od Portugala, dok je 2021. bila druga i isto tako u produžecima ispala od Španjolske.

Zadnji put Hrvatska nije prošla skupinu na Euru 2012. godine, no tada ga je igralo 16 reprezentacija i samo prve dvije iz svake skupine su išle u četvrtfinale. Hrvatska je i tada bila u skupini sa Španjolskom i Italijom, a tu je još bila i Irska. Osvojila je četiri boda (pobjeda nad Irskom i remi s Italijom), ali to joj nije bilo dovoljno. 

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?