Djelatnicima osnovnih škola u ŽZH veće plaće?

Djelatnicima osnovnih škola u ŽZH veće plaće?

Link na izvornu vijest

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je na sjednici održanoj u četvrtak usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog obrazovanja u ovoj županiji.

Odlukom se ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Daniela Perić ovlašćuje za potpisivanje Kolektivnog ugovora s Nezavisnim sindikatom uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ovim Kolektivnim ugovorom predviđeno je, između ostaloga, povećanje plaće za djelatnike u području osnovnog obrazovanja za 7%, počevši od 1. lipnja 2024. godine, kao i ponovno povećanje plaće za 7% počevši od 1. svibnja 2025. godine.

Prema neslužbenim informacijama portala Jabuka.tv, o ponudi Vlade još će se raspravljati na Skupštini Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH. Podsjetimo kako su plaće prosvjetara u ŽZH najniže u Federaciji, a kako je ranije za naš portal izjavio predsjednik Sindikata Stanko Ćurčić štrajk je zadnja opcija.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela i Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.

Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na rezultatima pregovora, kako bi se uskladili sa dogovorenim uvjetima između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Nezavisnim sindikatom uposlenih u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Navedena Odluka će se također primjenjivati od 1. lipnja 2024. godine.

Također, donesena je Odluka o minimumu prava koja se uređuju Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Budući da je isteklo razdoblje primjene Kolektivnog ugovora, kao i razdoblje produžene primjene odredbi Kolektivnog ugovora nakon isteka roka na koji su zaključeni, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstva financija, donijela navedenu Odluku.

Ovom Odlukom utvrđuju se koeficijenti za isplatu plaće zaposlenicima srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji se preuzimaju u skladu sa trenutno važećim Sporazumom o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Ostala materijalna prava isplaćivat će se u skladu s Odlukom o naknadama iz osnova materijalnih prava uposlenih kod korisnika Proračuna u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Objava Djelatnicima osnovnih škola u ŽZH veće plaće? pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?