EURO: Englezi se provukli, Španjolci protutnjali u četvrtfinale

EURO: Englezi se provukli, Španjolci protutnjali u četvrtfinale

Link na izvornu vijest

Engleska je izborila četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva i ogled sa Švicarskom nakon nevjerojatnog preokreta.

Slovaci su vodili do pete minute sudačke nadoknade u regularnog dijelu, a onda je prvo Jude Bellingham zabio škaricama za produžetak, da bi u prvoj minuti nastavka Harry Kane postigao pobjednički pogodak.

Engleska će tako u četvrtfinalu 6. srpnja u Duesseldorfu igrati protiv Švicarske koja je u subotu sa 2-0 bila bolja od Italije.

Iako je Engleska preuzela posjed lopte od samog starta utakmice, nije uspijevala stvoriti niti jednu konkretnu priliku za pogodak usprkos brojnim ubačajima u suparnički kazneni prostor, prvenstveno s desnog boka.

S druge strane, svaki napad Slovaka kreirao je paniku u posljednjoj engleskoj liniji. Tako je u prvih 15-ak minuta Slovačka imala dvije izgledne prilike, a usto su i tri engleska igrača (GuehiMainoo, Bellingham) dobila žute kartone zbog nesmotrenih prekršaja.

Španjolci izborili četvrtfinale protiv Njemačke

Nogometna reprezentacija Španjolske izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kölnu porazila Gruziju s 4-1.

Gruzija je povela u 18. minuti nakon autogola Robina Le Normanda, no Furija je uzvratila s četiri gola. U 39. minuti je izjednačio Rodri, rezultat je u 51. minuti okrenuo Fabian Ruiz, Nico Williams je u 75. minuti zabio za 3-1, da bi Dani Olmo u 83. pogodio za 4-1.

Španjolska će u četvrtfinalu, 5. srpnja u Stuttgartu igrati protiv Njemačke koja je u subotu s 2-0 porazila Dansku.

Objava EURO: Englezi se provukli, Španjolci protutnjali u četvrtfinale pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?