Otvaramo sezonu punjenih paprika, ovo je recept po kojem ih radimo već godinama i uvijek se traži porcija više

Otvaramo sezonu punjenih paprika, ovo je recept po kojem ih radimo već godinama i uvijek se traži porcija više

Link na izvornu vijest

Kada razmišljamo o ljetnim jelima, osim laganih salata i tjestenine s rajčicom, napamet nam odmah padaju i svima omiljene punjene paprike. Svakog ljeta iznova kuhamo ih u nekoliko navrata, u većoj količini pa lonac praznimo danima. Na taj način olakšavamo si duge, tople ljetne dane, ali i udovoljavamo svima za stolom. Jer, ovo je jedan od onih recepata s kojim nema greške i kada paprike skuhamo na ovaj način, uvijek se traži porcija više.

Recept smo još prije nekoliko godina dobili od ekipe iz zagrebačkog restorana Okrugljak i ostavljamo ga u nastavku, a da bi ručak bio potpun, ostavljamo vam i poveznicu s dobrim savjetima za najbolji pire krumpir. Dodajte tome još samo krišku kruha i jednostavan biskvit kolač za zasladiti se nakon ručka i spremni ste za totalnu ljetnu uživanciju, na plaži ili na kauču, gdje god se nalazili.

PUNJENE PAPRIKE

Trebat će vam:

2 kg paprika (babura) srednje veličine

1,20 kg mljevenog mesa

150 g riže

50 g luka

svežnjić peršina

20 g soli

2 g papra

1,5 l umaka od rajčica

Za umak:

120 g maslaca

50 g suhe mesnate slanine

100 g pirea od rajčice

200 g rajčice pelata

120 g luka

120 g začinskog povrća

120 g brašna

2 l mesnog temeljca

češnjak, sol, papar

sok limuna po želji

Priprema:

Za umak od rajčice, u rastopljeni maslac dodati suhu mesnatu slaninu, povrće za začine, malo popržiti dok povrće ne počne ugodno mirisati, dodati brašno, malo popržiti, dodati pire od rajčice i pelate, još malo popržiti, dodati temeljac i ostale začine i kuhati oko sat vremena uz miješanje da ne zagori. Zatim procijediti. Paprike oprati, zatim im zajedno s peteljkom izvaditi sjemenke, opet oprati i ocijediti, napuniti ih s nadjevom od mesa, politi umakom od rajčice tako da budu njime prekrivene, pristaviti ih na laganu vatru i pirjati. Pirjaju se oko sat i pol. Nadjev od mesa se priprema tako da se u mljeveno meso doda oprana riža, začini, poprženi luk, svježi peršin, a po želji može i koje svježe jaje. Paprike se poslužuju s prilogom od kuhanog krumpira, može uz dodatak polumasnog kiselog vrhnja, a može i uz pire krumpir.

The post Otvaramo sezonu punjenih paprika, ovo je recept po kojem ih radimo već godinama i uvijek se traži porcija više first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?