FOTO: Gruđani sudjelovali na ljetnom kampu demokracije

FOTO: Gruđani sudjelovali na ljetnom kampu demokracije

Link na izvornu vijest

Od 28. do 30. lipnja, u organizaciji Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava – CIVITAS, Sportsko-rekreacijski centar Ajdinovići bio je domaćin jedinstvenog ljetnog kampa demokracije pod nazivom “Slobodno govori! Snažno se bori – protiv govora mržnje”.

Kamp je okupio oko 250 učenika i učenica iz cijele države, pružajući im priliku za edukaciju, zabavu i međusobno upoznavanje kroz raznovrsne aktivnosti.

Učenici su imali priliku sudjelovati u nizu radionica koje su se bavile problematikom govora mržnje.

Edukatori, među kojima je bila i magistra biologije, kemije i politologije Antonija Jurčić, detaljno su obradili teme vezane za slobodu govora, govor mržnje, nadležne institucije i zakonske akte koji reguliraju ovu oblast. Kroz interaktivne prezentacije i diskusije, učenici su naučili prepoznati govor mržnje, razumjeti njegove štetne posljedice i saznati kako se protiv njega boriti koristeći zakonska sredstva.

Osim edukativnog dijela, kamp je nudio bogat program umjetničkih i sportskih aktivnosti. Učenici su se okušali u raznim kreativnim radionicama, uključujući slikanje, izradu grafita, dramske izvedbe snimajući video zapise, koje su im omogućile izraziti svoje stavove i osjećaje o temi govora mržnje. Sportski dio programa uključivao je timske igre i sportske rekreacije, potičući zdrav duh i suradnju među sudionicima.

Jedan od uzbudljivijih dijelova kampa bilo je razgledavanje prirodnih i životinjskih bogatstava u centru Ajdinovići i druženje uz logorsku vatru i pjesmu. Sudionici su uživali u vođenim turama kroz prekrasne prirodne pejzaže i upoznali se s raznovrsnim životinjskim vrstama koje žive na tom području. Ove aktivnosti dodatno su obogatile njihovo iskustvo, pružajući im priliku za opuštanje i uživanje u prirodi.

Boravak na kampu bio je i prilika za sklapanje novih prijateljstava i razmjenu iskustava. Učenici su se družili, dijelili svoja znanja i ideje te stvarali predivne uspomene koje će dugo pamtiti.

Sudjelovanje osam učenika Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda pod vodstvom Antonije Jurčić, koja je bila i jedan od ključnih edukatora, dodatno je osnažilo njihov timski duh i zajedništvo.

Ljetni kamp demokracije “Slobodno govori! Snažno se bori – protiv govora mržnje” bio je izuzetno uspješan događaj koji je spojio edukaciju, kreativnost i rekreaciju u jedinstveno iskustvo. Sudionici su se vratili kući s novim znanjima, prijateljstvima i uspomenama, spremni da se aktivno bore protiv govora mržnje u svojim zajednicama.

Post FOTO: Gruđani sudjelovali na ljetnom kampu demokracije je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?