Posušje: Druženje bivših pripadnika Glavnog stožera HVO HR-HB

Posušje: Druženje bivših pripadnika Glavnog stožera HVO HR-HB

Link na izvornu vijest

U Posušju je protekle subote održano druženje bivših pripadnika Glavnog stožera HVO Herceg-Bosne, koji su se okupili nakon 30 godina kako bi se prisjetili zajedničkih ratnih dana. Okupljanje je započelo ispred spomenika hrvatskim braniteljima, gdje su sudionici s ponosom evocirali uspomene na zajedničke trenutke tijekom obrane Domovine te odali počast poginulim suborcima.

Među poginulima je bilo šest generala i preko 20 suboraca iz Glavnog stožera, rekao je Miro Grabovac Titan. „Ponosan sam što smo se skupili i drago mi je da vidim ljude koji su na svojim plećima nosili teret rata i obrane hrvatskog naroda u BiH i ujedno i dali veliki doprinos stvaranju Hrvatske. Moramo prenositi mladim generacijama činjenicu da nije bilo HVO-a, zasigurno BiH nebi bila cjelovita i hrvatski narod nebi bio slobodan“, izjavio je Titan.

„Drago mi je da je Posušje domaćin ovom skupu i da se može odati počast svim preminulim, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i da im se na ovakav način da na važnosti jer su dali ono najveće – svoj život, a mi koji smo ostali iza njih, trebamo se sjećati“, kazao je za naš radio predsjednik OV Općine Posušje Mario Knezović.

U ime Hrvatskog narodnog sabora, vijenac je položio Dragan Čović, naglasivši važnost očuvanja sjećanja na Domovinski rat za identitet i budućnost hrvatskog naroda u BiH. „Prije svega drago mi je što su danas okupljeni naši zapovjednici, Glavni stožer Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane kako bi kao prijatelji evocirali sve što nas veže proteklih 30 i više godina, od teških vremena Domovinskog rata 1991. do 1995., pa sve do iskušenja koje su imali nakon rata. Križeva koji su nosili na poseban način u ratu, ali i u godinama iskušenja od 1996. do danas. Želimo se prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote da bismo sačuvali svoj dom, domovinu i narod. Ovo je jedan prigodan način kako češće treba skretati pozornost na vrijednosti Domovinskog rata, na svaku žrtvu koja je pala u Domovinskom ratu i bez obzira na različita promišljanja u ovih zadnjih tridesetak godina, zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod. Mislim da nije bilo Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane, mi danas sigurno ne bi bili konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini te nju smatrali svojom domovinom u ovakvim granicama“, rekao je Čović.

Ovo druženje bilo je ispunjeno sjećanjem, zahvalnošću i zajedništvom. Sudionici su se prisjetili svojih postignuća, odali počast poginulim suborcima te obnovili stara prijateljstva, jačajući veze stvorene u najtežim vremenima.

Objava Posušje: Druženje bivših pripadnika Glavnog stožera HVO HR-HB pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?