Predsjedništvo HDZ-a BiH: posljednja šansa da vlast na razini BiH funkcionira, BiH pod mađarskim predsjedanjem EU mora otvoriti pregovarački proces

Predsjedništvo HDZ-a BiH: posljednja šansa da vlast na razini BiH funkcionira, BiH pod mađarskim predsjedanjem EU mora otvoriti pregovarački proces

Link na izvornu vijest

Predsjedništvo HDZ-a BiH: posljednja šansa da vlast na razini BiH funkcionira, BiH pod mađarskim predsjedanjem EU mora otvoriti pregovarački proces

U Domu HDZ-a BiH jučer je održana 13. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Na sjednici je govoreno o aktualnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, ali i važnosti predstojećih izbornih ciklusa. Naglasak je stavljen na Lokalne izbore koji će se održati u listopadu, kao i na proces EU integracija u Bosni i Hercegovini u kontekstu reformskih procesa.

Govoreći o aktualnim političkim procesima, Predsjedništvo pozdravlja organizaciju sastanka predstavnika političkih stranaka na razini BiH koji će se održati u Domu HDZ-a, jer kroz  aktivnosti  i političko djelovanje  možemo osigurati funkcioniranje institucija, nastavak reformskih aktivnosti i sve sto je dobro za konstitutivne narode i građane u BiH. Istaknula se i nužnost nastavka dijaloga političkih aktera kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje institucija, usvajanje Proračuna i nastavak reformskih aktivnosti. Zaključeno je da vlast na razini BiH mora funkcionirati i djelovati u skladu s Ustavom ukoliko se želi da Bosna i Hercegovina žurno postigne očekivane iskorake.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje izborne procese te govorilo o unutarstranačkim aktivnostima koje predstoje ususret Lokalnim izborima koji će se održati u listopadu ove godine. Istaknuta su očekivanja vezana za izborni ishod, kao i nastavak predvođenja pozitivnih procesa diljem Bosne i Hercegovine.  

Na koncu, Predsjedništvo HDZ-a BiH je pozvalo sve političke aktere na uvažavanje i stabiliziranje odnosa u BiH, kao i na novi reformski zamah, ističući kako Bosna i Hercegovina pod mađarskim predsjedanjem mora otvoriti pregovarački proces s EU. U tom svjetlu pozvano je na deblokadu institucija i stabilizaciju unutarnjeg dijaloga.

Objava Predsjedništvo HDZ-a BiH: posljednja šansa da vlast na razini BiH funkcionira, BiH pod mađarskim predsjedanjem EU mora otvoriti pregovarački proces pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?