Započeo 20. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

Započeo 20. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

Link na izvornu vijest

U ponedjeljak je otvoreno 20. izdanje malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, a na tribine igrališta OŠ Ivana Mažuranića došli su brojni gledatelji i navijači. I ove godine za organizaciju je zadužen Športski savez općine Posušje.

Jedan od najatraktivnijih športskih događaja Posuškog lita, Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, započeo je himnom hrvatskog naroda Lijepom našom, uslijedila je i minuta šutnje za sve umrle i poginule sudionike turnira kao i za sve posuške branitelje koji su dali svoj život na oltar Domovine.

Turnir je svečano,prigodnim riječima, otvorio predsjednik OV-a općine Posušje Mario Knezović, pozdravivši nazočne u ime načelnika općine Posušje Ante Begića i u svoje osobno ime. U svom obraćanju je čestitao i zahvalio organizatoru, Športskom savezu općine Posušje na čelu sa predsjednikom Antom Jukićem što su nam i ovog ljeta omogućili da uživamo u nogometnim nadmetanjima. „Ovaj turnir je najmasovniji i okuplja najveći broj gledatelja u sklopu bogatog programa manifestacije Posuško lito. Svim sudionicima turnira želim puno uspjeha, neka pobjedi najbolji, najspretniji i najsretniji, i naravno da sve protekne u sportskom duhu i fair-play atmosferi“, kazao je Knezović.

Predsjednik Športskog saveza općine Posušje Ante Jukić istaknuo je kako ovaj turnir iz godine u godinu plijeni veliku pozornost i posjećenost;  „Već prve večeri turnira zavidan je broj gledatelja na tribinama koji su došli popratiti ovaj događaj, ljudi su se valjda zaželjeli i nogometa i druženja. Imamo naše iskusne igrače, ali i mlade nade koji su stasali i pucaju od snage i želje, a kako će se nositi sa ovima koji su stariji i iskusniji – vidjet ćemo. Lijepa je ovo promocija sporta općenito, a nogomet je posebna priča za sebe. I ove godine sredstva će biti usmjerena za našu djecu i mlade, pa se ovim putem zahvaljujem i svim našim sponzorima i donatorima, ali i svima onima koji su na bilo kakav način pomogli u organizaciji. Sudionicima turnira želim puno sreće, neka pobjedi najbolji“, kazao je nakon otvorenja turnira za Radio Posušje  Jukić.

Nagrade su i ove godine predviđene za prva tri mjesta. Tako će ekipa koja ove godine osvoji turnir, uz pehar i medalju, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM. Novčanu nagradu u iznosu 1 000 KM dobit će drugoplasirana ekipa, dok će trećeplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Drugo i treće mjesto također uključuju medalje i pehar. I ove godine proglasit će se najbolji strijelac, igrač i vratar turnira.

Pred punim tribinama igrališta u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića snage su prve večeri odmjerili branitelj naslova Rakitno i Rastovača polje, zatim Durmišuša i Batin, te Broćanac i Rakitno Sutina.

Rakitno je tako odnijelo uvjerljivu pobjedu protiv Rastovače polje rezultatom 6:4, Durmišuša je svladala Batin rezultatom  3:1, a Broćanac i Rakitno Sutina remizirali su rezultatom 3:3.

U utorak se nastavlja u istom tempu; prvo će snage odmjeriti ekipe Gornji Jukići i Gradac, nakon toga slijedi i ogled između ekipa Vir i Rastovača suveznici, a drugu večer turnira zatvorit će ekipe Čitluk i Vinjani.

Podsjetimo, najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje predstavljat će Posušje u Ligi Hercegovine, čiji je ovogodišnji domaćin Ljubuški.

Objava Započeo 20. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?