Skoro dva miliona stanova u Njemačkoj je prazno

Skoro dva miliona stanova u Njemačkoj je prazno

Link na izvornu vijest

BERLIN – Mnogo ljudi u Njemačkoj ne može da dođe do stana, pa opet, skoro dva miliona stanova zvrji prazno, pokazuju objavljeni podaci iz popisa 2022.

Skoro dva miliona stanova u Njemačkoj je prazno

FOTO: Pixabay

Prema tim podacima, maja 2022. u zemlji je oko 1,9 miliona stanova bilo bez stanara. Drugim riječima, 4,3 odsto stambenih jedinica u Njemačkoj bilo je prazno, saopštio je savezni zavod za statistiku.

Pritom, više od polovine tih stanova, 55 odsto, bilo je prazno duže od godine, raznim povodima, naveli su statističari.

Samo 38 odsto bilo je pripremano za useljenje u potonja tri meseca, a kratak očekivani rok useljenja bio je uočljiv u velikim gradovima, Hamburgu, Bremenu i Berlinu, sa kvotom od 52 do 61 odsto.

Vlasnici skoro četvrtine praznim stanova, njih 24 odsto, planirali su građevinske radove ili sanaciju, a rušenje tek jedan u 25.

Oko sedam odsto vlasnika je razmatralo prodaju nekretnine naspram useljenja u nju.

Skoro petina vlasnika je u popisu kao razlog praznog stana navelo “nešto drugo.”

DPA

Чланак Skoro dva miliona stanova u Njemačkoj je prazno се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?