Na autocesti u BiH zapalilo se teretno vozilo, na granicama se očekuju gužve

Na autocesti u BiH zapalilo se teretno vozilo, na granicama se očekuju gužve

Link na izvornu vijest

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici autoceste Drugovići – Prnjavor, obustavljen je promet.

U tijeku je policijski očevid, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put. Iz BIHAMK-a napominju kako je ova dionica autoceste prohodna iz pravca Prnjavora prema Drugovićima.

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, prometuje se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Pojačan promet na granicama

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na cestama u našoj zemlji, kao i na graničnim prijelazima. Mole se vozači teretnih vozila da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primijete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko – Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Sanacijski radovi

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Još danas se izvode radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Gračanica – Donja Orahovica, zbog čega se prometuje usporeno, jednom trakom. S obzirom na to da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila s obje strane.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim putevima: Lašva – Kaonik, Kladanj – Vlasenica, Dobro Polje – Miljevina, Bijeljina – Rača, Čevljanovići – Nišići i Semizovac – Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Objava Na autocesti u BiH zapalilo se teretno vozilo, na granicama se očekuju gužve pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?