Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater

Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater

Link na izvornu vijest

SKOPLJE – Ministar saobraćaja i zamjenik premijera Sjeverne Makedonije Aleksandar Nikoloski najavljuje trećeg mobilnog operatera u ovojzemlji. Time će cijene usluga mobilne telefonije, kablovske televizije i interneta biti jeftinije.

Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater

FOTO: Agencije

Želim najaviti da ozbiljno razmatramo mogućnost davanja licence trećem mobilnom operateru. Naša analiza pokazuje da su cijene usluga mobilne telefonije, kao i kabelske televizije i interneta skuplje od većine europskih zemalja. Na tržištu postoji klasični duopol. Zato moramo tražiti mjere za pojeftinjenje usluga. Građani bi trebali imati bolje i jeftinije usluge. Stoga je potencijalno rješenje treći mobilni operater. U narednom razdoblju motivirat ćemo velika imena iz svijeta telekomunikacija da se pojave na makedonskom tržištu. Vrijeme je da država djeluje u korist građana”, napisao je ministar prometa Aleksandar Nikoloski.

Tržište u Makedoniji se odlikuje izrazitim duoplom Makedonskog Telekoma i A1 Makedonija. Iako na  tržištu egzistira šest operatera, svi ostali su daleko ispod ovog tandema.

Indikator.ba

Чланак Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?