Tko je Lamine Yamal: Zvijezda europskog prvenstva 2024., složio se i Mbappe

Tko je Lamine Yamal: Zvijezda europskog prvenstva 2024., složio se i Mbappe

Link na izvornu vijest

16-godišnji Španjolac preuzima nogomet
Stigao je sljedeći veliki talent nogometne zvijezde. Vjerojatno prvo ime nakon Brazilca Neymara ili Francuza Kyliana Mbappea, sljedeći je vrhunski talentirani napadač iz Španjolske, dečko sa samo 16 godina, očarao, ne samo Europu, nego i svijet.

Lamine Yamal je tijekom polufinalnog meča Španjolske protiv Francuske na turniru Eura 2024. postigao apsolutni gol za izjednačenje. Španjolska je povela sa 2-1 nekoliko trenutaka poslije francuskog gola, što je bilo dovoljno da se nacionalni tim crvenih plasira u finale.

Dakle, sve će oči i dalje biti uprte u Yamala, jer ga je svojim golom učinio najmlađim strijelcem u povijesti Eura.

Tko je Lamine Yamal?

Yamal je zvijezda u usponu u svijetu nogometa nakon što se probio s klupskog nivoa u sezoni 2023-24. Privukao je pohvale za svoju sposobnost da se istakne na najvišim nivoima zahvaljujući svojoj tehnici, odlučnosti i estetici. Pomislili biste da je tridesetogodišnji veteran kada ga gledate kako igra, ali u stvarnosti je još uvijek u školi.

Koliko godina ima Lamine Yamal?
Yamal ima 16 godina, ali će 13. srpnja napuniti 17 godina. Rođen je 2007. godine. Dakle, ove subote Yamal će proslaviti svoj 17. rođendan.

Odakle je Lamine Yamal?
Yamal je rođen u Kataloniji, autonomnoj zajednici u Španjolskoj. Njegov otac je Marokanac, a majka Ekvatogvinejka.

Za koji tim igra Lamine Yamal?
Yamalov klupski tim je FC Barcelona u Španjolskoj, jedan od najpoznatijih timova u povijesti nogometa. Imao je sedam godina kada se njegova obitelj preselila u Barcelonu, gde se na kraju pridružio omladinskoj akademiji tima.

Koju poziciju igra Lamine Yamal?
Yamal igra na poziciji desnog krila i za Barcelonu i za reprezentaciju Španjolske. Njegova sposobnost da siječe na svojoj omiljenoj lijevoj nozi i puca ili stvara pustoš za defanzivce. Yamal je visok 177 cm.

Mbappe oduševljen mladom senzacijom

Kapetan Francuske Kylian Mbappe ostao je bez teksta nakon čudesnog gola Lamine Yamala za Španjolsku u polufinalu Eura 2024. Kylian Mbappe nije mogao sakriti svoje divljenje čudesnom golu Yamine Lamal koji je doveo Španjolsku do nivoa u polufinalu Eura 2024. protiv Francuske. Francuska je povela u osmoj minuti kada je Randal Kolo Muani glavom pogodio centaršut Mbappea, ali je tinejdžerska senzacija Yamal preuzeo na sebe da vrati svoju stranu u igru.

The post Tko je Lamine Yamal: Zvijezda europskog prvenstva 2024., složio se i Mbappe first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?