Potpisani ugovori za projekte u Hercegovini vrijedni gotovo dva milijuna maraka

Potpisani ugovori za projekte u Hercegovini vrijedni gotovo dva milijuna maraka

Link na izvornu vijest

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić kazao je kako je riječ o projektima utopljavanja zgrada zbog uštede energije, projektima prevencije i sanacije šteta nastalih uslijed poplava i projektima zaštite nacionalnih spomenika.

– Ovom prilikom čestitam aplikantima koji su pravovremeno podnijeli svoje zahtjeve, želim im da proceduru koja će uslijediti, u smislu odabira izvođača, i u konačnici izvođenja samih građevinskih radova, što prije realiziraju kako bi svi ovi projekti bili na korist stanovnika Hercegovine, a jednako tako i cijele Federacije BiH – istaknuo je Nedić.

Federalni ministar je danas potpisao ugovore s korisnicima: Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, Župa svetog Mihovila arkanđela Drinovci Grude, Grad Mostar, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Ravno i Grad Ljubuški.

– Gotovo dva milijuna maraka dolazi u Hercegovinu za realizaciju naših projekata, znamo koliko se radi u svim našim lokalnim zajednicama tako da svaka pomoć koja dolazi s viših razina, s razine županije, s razine naše Federacije BiH nam puno znači i zahvalni smo na tome – kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Što se tiče Ljubuškog konkretno, Markotić navodi kako su danas potpisana četiri ugovora.

– Jedan je u vezi zaštite nacionalnih spomenika, nastavljamo s obnovom naše Tvrđave herceg Stjepana, sanacija klizišta i utopljavanje dviju zgrada, i to zgrade Gradske uprave Ljubuški, te dvorane i Osnovne škole Marka Marulića. Preko 400.000 maraka dolazi u Ljubuški i još jednom zahvaljujemo ministru i njegovim suradnicima na potpori kako Gradu Ljubuškom, tako i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave, puno nam to znači – kazao je Markotić.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?