Vlada FBiH razmatra novu uredbu o isplati pomoći od poslodavca: Fokus na fiskalnim mjerama i pravnom tumačenju

Vlada FBiH razmatra novu uredbu o isplati pomoći od poslodavca: Fokus na fiskalnim mjerama i pravnom tumačenju

Link na izvornu vijest

Vlada FBiH razmatra novu uredbu o isplati pomoći od poslodavca: Fokus na fiskalnim mjerama i pravnom tumačenju

Vlada Federacije BiH razmatra mogućnost donošenja nove uredbe o isplati pomoći od poslodavca, otkrio je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vlada FBiH je u prosincu 2023. donijela odluku da se iz proračuna FBiH izdvoje sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBIH.

Dodatno, Uredbom je omogućeno poslodavcima da bez plaćanja poreza na dohodak i doprinosa uposlenima mogu isplatiti iznos od 2.520 KM, piše Fokus.ba.

U odgovoru na zastupničko pitanje federalnom zastupniku Admiru Čavaliću, ministar Kraljević je istaknuo da je navedena Uredba prestala vrijediti danom 30. lipnja 2024. te da će Vlada razmotriti donošenje nove.

Kako je naveo, ukoliko se ona donese, bila bi dio seta fiskalnih mjera koje kroz svoje programe rada planira provesti Vlada FBiH.

 

Odgovor ministra Kraljevića zastupniku Čavaliću

Kada je riječ o navedenoj uredbi koja tangira isplatu pomoći od poslodavaca, iz Udruge poslodavaca FBiH su u svibnju negodovali da nisu točno informirani o isplati odnosno nisu bili sigurni u pravno tumačenje Uredbe, zaključuje Fokus.

Objava Vlada FBiH razmatra novu uredbu o isplati pomoći od poslodavca: Fokus na fiskalnim mjerama i pravnom tumačenju pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?