ADEO ZA POVIJEST! U tri sezone, tri postolja I KONAČNO PEHAR ZA PRVAKA

ADEO ZA POVIJEST! U tri sezone, tri postolja I KONAČNO PEHAR ZA PRVAKA

Link na izvornu vijest

Finale za pamćenje! Tako se ukratko može opisati utakmica između Restorana i sportskog centra Adeo i Mepasa koja je igrana u Grudama, a koja je po prvi put na tron Grudskog ljeta dovela Adeo!

Tako je nakon dvostrukog osvajača Caffe Pavo i Hvidre, Adeo postao novi tim koji se popeo na grudski tron, a u tri sezone koliko igraju Grudsko ljeto, prvo su preskočili, a onda uzeli drugo i treće mjesto, te je ove godine osvojeno povijesno zlato!

Početak utakmice nije dobro ni odmjerio snage kad je majstor Mika Hrkać slomio najboljeg igrača turnira Luku Grubišića i pogodio neobranjivo u donji kut Nine Bandova. Vojska navijača koja je bila uz Adeo zanijemila je, a mnogi su se uplašili da bi rani pogodak mogao slomiti ritam finala. Međutim, momci iz Livna koji nastupaju za Adeo i Tomu Jukića koji je od ovog sportskog centra napravio pravi brend već su pokazali kako ih ne može impresionirati rani pogodak, pa makar bio primljen i od igrača koje jednostavno morate respektirati zbog igre i rezultata koje ostvaruju. Adeo je napadao, Bandov se s gola uključivao, zatresao stativu Domagoj Duvnjak, a onda pred kraj utakmice Toni Kirevski koji je s 2 gola riješio polufinale promašuje ono što u globalu nikad ne promašuje i kazna se nazirala. Sijevalo je po Luki Pavloviću, branio je sve, no kad je Marko Markov natrčao na loptu i lijevom je nogom raspalio tu više nije bilo dvojbi. Mepas je 24 sekunde prije kraja utakmice djelovao grogirano, kao boksač pred nokaut i jednostavno je Adeo krenuo u penale siguran u pobjedu.

I odmah prvi penal zapucao je Kire i to jednostavno nije bila nikako njegova noć. Nakon njega svi su zabijali i kod jednih i drugih, a posljednji šut imao je Domagoj Duvnjak koji je bio smiren i odveo svoju momčad do kraja.

Nino Bandov, Marko Markov, Matej Krezo, Đovani Čolak, Mateo Poljarić, Domagoj Duvnjak, Luka Grubišić i šef struke Tomo Jukić ispisali su povijest Grudskog ljeta, turnira koji ima brojne poklonike i za kojeg ćemo mnogi rado reći da je zbog cjelokupnog ambijenta došao među top 3 u Hercegovini!

Na kraju utakmice uslijedio je vatromet, zapaljene su baklje u čast pobjednika, pehare i medalje uručili su grudski načelnik Ljubo Grizelj, zastupnica u Parlamentu Franka Leko, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a Daniela Perić. Sve kako i priliči jednom vrhunskom, sportskom događaju.

Najbolji igrač Grudskog ljeta je Luka Grubišić iz Adea, najbolji strijelac je Ante Grbešić iz Mepasa sa 7 pogodaka i najbolji golman Luka Pavlović iz Mepasa.

Vrijedi istaknuti da su fantastično polufinale i finale sudili Mirza Zubić i Vedran Marčinko, te juniore i veterane domaći majstori Ivan Kurtović i Ronald Bilić.

Igrali su ove nedjelje i veterani svoje finale i utakmicu za treće mjesto. Prvak je postao Široki Brijeg predvođen kapetanom Markom Kvesićem koji je i kao senior i dalje vrhunski. Drugo mjesto osvojila je Udruga veterana HNK Bekija Grude uime koje je pehar podigao legendarni Hrvoje Marić Hrto i donio ga veseloj ekipi, izbornicima Šiši, Sesi, Periji, Buci i još 20-ak igrača. Treće mjesto pripalo je Posušju, a četvrto Grudama predvođenima golmanom Bandićem, igračima Grubišićem, Vukojom, Pejićem, Kekom…

Kod juniora je također bilo zanimljivo, a pehar za prvaka zasluženo su osvojili Drinovci koji su s 2:0 savladali MNK Gorila. Treće mjesto pripalo je Mostaru 1905 koji je istim rezultatom 2:0 pobijedio Batin.
Najbolji igrač kod juniora je Karlo Grubišić, najbolji strijelac Ivan Kurtović, obojica iz Drinovaca, a najbolji golman Bruno Hrkać iz ekipe Gorila!

Spustio se zastor na još jedno Grudsko ljeto, malonogometni turnir koji je privukao poklonike iz cijele Hercegovine i o kojem će se kroz cijelu godinu pričati!

Objava ADEO ZA POVIJEST! U tri sezone, tri postolja I KONAČNO PEHAR ZA PRVAKA pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?