Apsolutno zasluženo; Španjolska je novi europski prvak

Apsolutno zasluženo; Španjolska je novi europski prvak

Link na izvornu vijest

Furija je pobijedila Englesku (2:1) u Berlinu i osvojila titulu euroskog prvaka. Španjolska je tako došla do rekordne četvrte europske krune, dok je Engleska postala prva reprezentacija koja je izgubila dva uzastopna finala europskih smotri

Španjolska je novi europski prvak. Pobijedila je Englesku s 2:1 nakon što je odigrala još jednu sjajnu utakmicu na Euru. Sedam utakmica, sedam pobjeda, najbolji nogomet, najbolji dojam; apsolutno zasluženo.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli bogznašto. Španjolska je očekivano krenula bolje, dominirala je u posjedu, kontrolirala tempo utakmice i nije dopuštala Engleskoj skoro pa ništa u svojoj polovici. Međutim, pravih prilika nije bilo. Engleska je došla do daha polovicom prvog poluvremena i do kraja uspostavila kakvu-takvu ravnotežnu.

To nije rezultiralo nikakvim prilikama, ali su Tri Lava barem do kraja poluvremena uspjela ublažiti dojam potpune inferiornosti. Kod Španjolske se posebno istaknuo Fabian Ruiz, koji je sjajno kontrolirao tempo u sredini i dozirao španjolski presing. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku je odmah krenuo šou: Nico Williams je zabio u 47. i zasluženo gurnuo Španjolsku u vodstvo. Bila je to tipična španjolska akcija; s brzom progresijom lopte na nanamještenu englesku obranu; Lamine Yamal prebacio je loptu na lijevi bok, a tamo je Williams zabio u suprotni kut.

Utakmica se tada otvorila. Španjolska je Engleska je izjednačila sredinom drugog poluvrmena kada je Jude Bellingham uspio ostaviti povratnu loptu za Colea Palmera koji je s više od 20 metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Unaija Simona.

Odluka o prvaku pala je samo nekoliko minuta prije isteka vremena: Marc Cucurella je poslao prizemni ubačaj s lijevog boka na peterac, a tamo je Mikel Oyarzabal reagirao brže od Marca Guehija i ubacio loptu u mrežu. Zasluženo.

The post Apsolutno zasluženo; Španjolska je novi europski prvak first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?