Inovativno obrazovanje: Od jeseni na SUM-u online studij „Primjena umjetne inteligencije“

Inovativno obrazovanje: Od jeseni na SUM-u online studij „Primjena umjetne inteligencije“

Link na izvornu vijest

Sveučilište u Mostaru pokrenulo je online studijski program, diplomski studij “Primjena umjetne inteligencije”, koji će početi s upisima već ove jeseni. „Sveučilište u Mostaru, kroz svoj Centar za informacijske tehnologije SUMIT, kompetentno i stručno je odgovorilo na sve izazove digitalizacije koje današnje informacijsko društvo postavlja. Organizacijski, infrastrukturno i kadrovski spremno je organizirati i provesti studijske programe obrazovanja na daljinu na kvalitetan i kompetentan način“, naglasio je doc. dr. Krešimir Rakić, voditelj Studija.

S obzirom na sveprisutnu internetsku povezanost koja značajno mijenja obrazovanje, ovaj program nudi fleksibilnost učenja na daljinu gdje studenti mogu studirati prema vlastitom tempu i rasporedu, bez potrebe za fizičkom prisutnošću na kampusu. Prilikom studija koristit će se napredni sustav za upravljanje učenjem SUMARUM i Google Workspace alate, omogućujući učinkovitu distribuciju materijala i komunikaciju. Nastava će biti organizirana putem sinkrone i asinkrone interakcije, pružajući studentima visokokvalitetan i personaliziran obrazovni sadržaj.

Ključni predmeti uključuju tehničke i netehničke izborne module koji omogućuju studentima da steknu specijalizirana znanja u primjeni umjetne inteligencije. Program također naglašava praktični rad, gdje studenti tijekom završnog semestra obavljaju stručnu praksu u suradnji s industrijom, integrirajući akademsko znanje s praktičnim iskustvom. „Minimalno trajanje stručne prakse je dva mjeseca, odnosno četiri mjeseca ukoliko se student, u dogovoru s mentorom sa Sveučilišta i mentorom u poduzeću, odluči na povezivanje diplomskog rada s projektom stručne prakse“, ističe Rakić.

Podrška studentima uključuje mentorstvo, akademsko savjetovanje i tehničku pomoć, osiguravajući da svaki student dobije potrebnu podršku za uspješno savladavanje studijskog programa. Osim toga, program nudi obilje prilika za umrežavanje i suradnju s industrijskim sektorom, pripremajući studente za buduće karijere u području umjetne inteligencije.

Program je otvoren za studente iz Bosne i Hercegovine, regije, Europe i šire, a dostupan je na hrvatskom i engleskom jeziku. To potvrđuje Sveučilište u Mostaru kao inovativnu obrazovnu instituciju prilagođenu potrebama današnjih studenata i izazovima modernog obrazovnog okruženja.

Obrazovanje na daljinu je nova stvarnost. Obrazovne institucije, kako u Europi i svijetu, tako sve više i u Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji postaju svjesne i prilagođavaju se ovoj novoj stvarnosti. Broj obrazovnih programa koji se u manjoj ili većoj mjeri izvode na daljinu, na svim akademskim razinama, svakim je danom sve veći. „Na Sveučilištu u Mostaru spremni smo prihvatiti sve izazove koje obrazovanje na daljinu predstavlja pred nastavnike i obrazovne institucije, ali, pri tome, nećemo dopustiti nikakav kompromis po pitanju kvalitete nastavnog procesa i stečenih kompetencije naših diplomanata“, zaključuje Rakić.

Za više informacija posjetite web stranicu pui.sum.ba.

Post Inovativno obrazovanje: Od jeseni na SUM-u online studij „Primjena umjetne inteligencije“ je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?