Spomenik borcima u Banjaluci poskupio za još milion KM

Spomenik borcima u Banjaluci poskupio za još milion KM

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Gradske vlasti u Banjaluci po drugi put povećavaju budžet za Centralno spomen obilježje poginulim borcima Odbrambeno otadžbinskog rata i to za više od milion KM. Time će za ovaj projekat biti izdvojeno ukupno 8,6 miliona KM, odnosno dva 2,3 više nego što je prvobitno planirano.

FOTO: S. Ćuković/Grad Banjaluka

Ovaj put kao razlog za povećanje navedeni su naknadni radovi na parternom uređenju na izgradnji ovog spomen obilježja.

Da je došlo do povećanje sredstva za realizaciju ovog projekta pokazuju izmjene u ovogodišnjem planu javnih nabavki grada Banjaluka u kojem je dodata gore navedena stavka u iznosu od milion KM bez PDV (ili 1.170.000 KM sa pripadajućim porezom). Kao izvor finansiranja naveden je budžet Grada.

Ovo je drugi put da se uvećava budžet za izgradnju ovog spomen obilježja o čemu je CAPITAL pisao.

Podsjećamo, prvobitnom javnom nabavkom za izgradnju spomenika je bilo predviđeno 6.306.179 KM sa PDV.

Međutim, ta suma nije bila dovoljna pa je ove godine izdvojeno dodatnih 1.133.999 KM za nepredviđene radove na izgradnji ovog spomenika“.  Time je iznos za ovaj projekat uvećan na 7.440.178 KM.

Ako se uzme u obzir i  najnovija izmjena plana javnih nabavki Grad Banjaluka je ponovo intervenisao i dodao nova sredstva čime će na ovaj projekat biti potrošeno 8.610.178 KM.

CAPITAL: V. P.

Чланак Spomenik borcima u Banjaluci poskupio za još milion KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?