<div>Gibraltar se našao uvrijeđen zbog skandiranja španjolskih nogometaša: " title="
Gibraltar se našao uvrijeđen zbog skandiranja španjolskih nogometaša: "Ovo je ogromna uvreda za nas"
" decoding="async" />

Gibraltar se našao uvrijeđen zbog skandiranja španjolskih nogometaša: “Ovo je ogromna uvreda za nas”

Link na izvornu vijest

Neki igrači su tom prilikom pjevali “Gibraltar je španjolski”, poruku posvećenu Engleskoj, španjolskom rivalu u finalu u Berlinu, odigranom prošle nedjelje.

Posebno je upečatljivo da je Rodri, koji igra u Premier ligi za Manchester City, bio jedan od onih koji je u jednom trenutku tijekom proslave ohrabrio svoje suigrače da otpjevaju pjesmu.

Sam Morata, kapetan reprezentacije Španjolske, reagirao je na Rodrijevu gestu podsjetivši ga da igra u Engleskoj, na što je on uzvratio da ga nije briga.

Gibraltar je odmah nakon ovoga najavio da će podnijeti službenu žalbu UEFA-i, opisujući skadniranje kao “provokativno i uvredljivo” i podsjećajući da u nogometu nema mjesta za ponašanje ovog tipa.

Čak je i Vlada Gibraltara poručila da su ove aluzije Španjolaca ogromna uvreda za Gibraltarce.

Suverenitet Gibraltara je sporna točka u anglo-španjolskih odnosima, jer Španjolska polaže pravo na tu teritoriju. Anglo-nizozemske snage su zauzele Gibraltar od Španjolske tijekom Rata za španjolsko nasljeđe, a ustupljen je Velikoj Britaniji prema Ugovoru iz Utrechta 1713. godine.

Gibraltarci su velikom većinom odbacili prijedloge za španjolski suverenitet na referendumu 1967. i za zajednički suverenitet na referendumu 2002. godine.

Ipak, Gibraltar održava bliske ekonomske i kulturne veze sa Španjolskom, pri čemu mnogi Gibraltarci govore španjolski, kao i lokalni dijalekt poznat kao Llanito.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?