Ana-Marija Begić novo je pojačanje Dinamo Sassaria

Ana-Marija Begić novo je pojačanje Dinamo Sassaria

Link na izvornu vijest

Kapetanica ženske košarkaške reprezentacije Hrvatske Ana – Marija Begić (191-PF/C-94) nakon dvije sezone napustila je ASD Geas Basket iz Sesto San Giovannia (Milano), ali ostaje u Italiji – gdje će sljedeće sezone braniti boje Dinamo Sassaria. U protekloj sezoni zbog problema s ozljedom stopala Begić je za ASD Geas Basket upisala svega 15 nastupa u talijanskoj Serie A1, u kojima je prosječno bilježila učinak od 5, 8 poena, 5, 7 skokova i 0, 9 asistencija po utakmici – a njezin klub stigao je do četvrtfinala play-offa gdje ih je eliminirala La Molisana Campobasso s 2-1 u seriji.

Pored spomenutog ASD Geas Basketa, Begić je kroz dosadašnju karijeru igrala još za: ŽKK Croatia 2006ŽKK Medveščak, španjolski Campus Promete, švedski Udominate Basket, poljske klubove Energu Torun i Arka Gdyniju, te talijansku Virtus Segafredo Bolognu. U dresu Medveščaka ostvarila je brojne uspjehe kako u mlađim dobnim kategorijama tako i u seniorskoj konkurenciji, gdje je bila višestruka prvakinja Hrvatske (2014. i 2015.) i pobjednica kupa Ružice-Meglaj Rimac 2015. godine, te je bila i MVP finala igranog u Rijeci – a iste te godine proglašena je i za košarkašicu godine u Hrvatskoj. U dresu Medveščaka kao 15-godišnjakinja upisala je i svoje prve nastupe u EuroCupu još 2010. godine.

Članica seniorske reprezentacije je od 2014. godine, a prethodno je bila dio i svih mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje. Najveći reprezentativni uspjeh ostvarila je s kadetskom reprezentacijom, koju je kao kapetanica predvodila do europskog srebra na EP-u divizije A u Grčkoj 2010. godine. Sa seniorskom reprezentacijom sudjelovala je na dvije završne smotre najboljih ekipa Starog kontinenta – 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj (12. mjesto), te 2021. godine u Francuskoj i Španjolskoj (11.mjesto), kao i u kvalifikacijskim ciklusima za Europska prvenstva 2017. i 2019. i 2023. na koja se naša reprezentacija nije uspjela kvalificirati.

Drago mi je što ću i naredne sezone biti dio talijanskog prvenstva, koji je nažalost izgubio tri odlična kluba, ali mislim da novi klubovi će također biti dobri konkurenti i da će prvenstvo biti zanimljivo i jako. Četiri kluba igraju EuroCup/kvalifikacije za EuroCup, a dva Euroligu.
Sezonu u Sassariju gledam kao potpuno novu stranicu u životu u kojoj, nadam se da će ozljede biti i ostati prošlost i da ću se vratiti na svoj pravi košarkaški nivo.
Ambicije su velike, ali Bože zdravlja“. Izjavila je nakon potpisa za naš portal Ana-Marija Begić, kojoj ovim putem želimo puno sreće i uspjeha u novoj sezoni.

Objava Ana-Marija Begić novo je pojačanje Dinamo Sassaria pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?