Buhač: U Mostaru imamo malu, ali suvremenu europsku zračnu luku sa svom potrebnom infrastrukturom

Buhač: U Mostaru imamo malu, ali suvremenu europsku zračnu luku sa svom potrebnom infrastrukturom

Link na izvornu vijest

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, županijski ministar prometa i veza Ivo Bevanda i županijski ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Emil Balavac posjetili su u petak 19. srpnja Zračnu luku Mostar, gdje su ih ugostili ravnatelj Marko Đuzel i član Uprave Ibrica Berberović.

Prema riječima predsjednice Buhač, cilj posjeta bio je upoznati se s ukupnim stanjem u Zračnoj luci, osobito s konačnim pokazateljima uspostave zračne linije između Mostara i Beograda (Republika Srbija) koju je Vlada HNŽ-a, kroz posljednje prošlogodišnje izmjene i dopune županijskoga Proračuna, izravno subvencionirala, putom dvaju resornih ministarstava.

– Podsjetimo, Vlada je za ovu liniju izdvojila ukupno milijun KM, a odmah po preuzimanju mandata pristupili smo pružanju potpore Zračnoj luci Mostar koju poimamo jamstvom ukupnoga turističkog razvitka HNŽ-a. Koristim prigodu izraziti iznimno zadovoljstvo popunjenošću ove zračne linije u opsegu koji je značajno nadmašio postavljene ciljeve i naša očekivanja. Zračna luka Mostar, u odnosu na razdoblje otprije pola godine, danas izgleda znatno drukčije i s ponosom ističem kako ovdje u Mostaru imamo malu, ali suvremenu europsku zračnu luku sa svom potrebnom infrastrukturom – poručila je Buhač, dodavši kako Zračna luka Mostar u tekućoj godini bilježi stopostotno povećanje broja putnika.

Zahvalivši predsjednici i ministrima na posjetu i ukupnoj predanosti pružanju potpore razvitku Zračne luke Mostar, ravnatelj Đuzel naglasio je kako bez takva opredjeljenja Vlade HNŽ-a ne bi bilo ni linije za Beograd, ali niti nekih drugih koje će tek biti uspostavljene.

– Želja nam je bila Vladi predstaviti kako naše buduće projekte, tako i svojevrsno izvješće o utrošku sredstava koja su nam dodijeljena i koja nisu potrošena uzalud, što jasno svjedoče svi relevantni pokazatelji – istaknuo je Đuzel.

Vlada HNŽ

The post Buhač: U Mostaru imamo malu, ali suvremenu europsku zračnu luku sa svom potrebnom infrastrukturom appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?