“Druga strana framskog dana”: 180 djece uživalo u radionici Frame Ružići kroz igru, ples i pouku o sv. Franji

“Druga strana framskog dana”: 180 djece uživalo u radionici Frame Ružići kroz igru, ples i pouku o sv. Franji

Link na izvornu vijest

“Druga strana framskog dana” naziv je radionice koju su organizirali framaši iz Ružića za djecu od 4 do 14 godina. Ovom radionicom, kroz zabavu, igru, ples, pjesmu i pouku o sv. Franji, oni žele približiti najmlađima evanđeoske vrednote i pokazati im zašto žive Evanđelje baš po primjeru sv. Franje.

Na susretu je sudjelovao oko 180 djece, a kako je izgledalo pogledajte u nastavku:

Svake se godine, sredinom srpnja, prepunim župnim dvorištem može čuti dječji smijeh i pjesma. Tako je i ove godine u naše župno dvorište došlo preko 180 djece zbog projekta “Druga strana framskog dana”.

Projekt je to u kojem mi framaši pokušavamo djeci približiti sv. Franju i Krista te ih naučiti kršćanskim vrednotama.

Neki su od framaša možda nailazili na ljude koji ne bi razumjeli zašto mi odlučimo dva svoja dana provesti s djecom. A odgovor na to pitanje mogli bismo naći jedino i samo kada bi došli i vidjeli atmosferu koja vlada Ružićima ova dva dana.

Često iscrpljeni od pripremanja samog događaja ili svojih drugih obaveza, ali uvijek puni radosti i spremni služiti dva dana. Djeci. Za Krista. Nije li u tome i čar franjevaštva? Služenje.

Od onih najmlađih koji znaju biti uplakani jer su odvojeni od svojih roditelja na par sati, do onih najstarijih, možda budućih framaša, u svakom djetetu pronalazimo radost i lice Krista koji je govorio: “Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko”. Tek po završetku ovih dana, vidimo koliki je blagoslov imati priliku poučavati ih kršćanskim vrednotama i koliko u tom poučavanju oni pouče nas. Pouče nas onom pravom duhu poniznosti i jednostavnosti. U svakom onom blagom i tihom “ima li još čaša?”, “mogu li zamijeniti sladoled za ovaj od čokolade” ili da bi ipak radije sok od jabuke, u svemu tome se krije more blagoslova i radosti. One dječje. Snažne i neiskvarene.

I ništa nam nema ljepše vidjeti nego kad roditelji dođu po djecu, a oni ne mogu dočekati da dođu kući, već im odmah čim ih vide dotrče i počnu pričati što su sve radili, vidjeli, čuli, što su jeli i koga su upoznali. A to nam i je cilj: oduševiti ih i privući Kristu. Jer kao što kaže ovogodišnje geslo: “Čuti da moja djeca po Istini žive! – nema mi veće radosti od toga.” (3. Ivanova 1,4), poručili su framaši.

Post “Druga strana framskog dana”: 180 djece uživalo u radionici Frame Ružići kroz igru, ples i pouku o sv. Franji je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?