Vučić: “Nema razlike između Republike Hrvatske i NDH”

Vučić: “Nema razlike između Republike Hrvatske i NDH”

Link na izvornu vijest

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je Hrvatska, odlukom o zabrani ulaska prosrpskim i proruskim crnogorskim dužnosnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, pokazala da nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnje NDH.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu obavijestilo je službenu Podgoricu da je Zagreb proglasio predsjednika Skupštine Crne Gore Mandića, zastupnika u parlamentu Kneževića i potpredsjednika vlade Crne Gore Bečića nepoželjnima u RH.

Odluka je donesena nakon što su zastupnici u crnogorskom parlamentu prihvatili Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

– Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne rade u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala, rekao je u subotu Vučić beogradskim novinarima u Parizu, javila je agencija Tanjug.

Vučić je komentirao i izjavu bivšeg hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule da će Crna Gora imati problema na svom putu eurointegracija te da su Mandić i Knežević, lider Demokratske narodne partije (DNP), proaktivni u približavanju politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i Vučića.

Kazao je kako ne razumije to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata.

– Kako ne kažu – počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima, i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neugodno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Parizu poslije otvaranja Srpske kuće u sklopu Olimpijskih igara.

Objava Vučić: “Nema razlike između Republike Hrvatske i NDH” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?