U Posušju održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak

U Posušju održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Link na izvornu vijest

Pod predsjedanjem predsjednika Nikole Čiče, u Posušju je održana VI. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

U uvodnom dijelu sjednice nazočne je, u ime domaćina održavanja sjednice Središnje uprave, pozdravio i zaželio im srdačnu dobrodošlicu predsjednik HKD Napredak Podružnica Posušje Ljubo Begić, priopćeno je iz HKD Napredak.

Begić je upoznao Središnju upravu s aktivnostima i projektima koje je tijekom proteklog razdoblja uradila podružnica te zahvalio Središnjoj upravi na pomoći i podršci u radu HKD Napredak Podružnica Posušje.

Nazočne je u ime Općine Posušje pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović koji je naglasio kako između Napretka u Posušju i Općine dugi niz godina postoji uspješna suradnja i kako Napredak u Općini ima partnera na čiju podršku može uvijek računati.

Nazočne su pozdravili i članovi Upravnog odbora Podružnice Posušje Slaven Miličević i Boris Bomoštar.

U radnom dijelu sjednice usvojen je zapisnik s V. sjednice Središnje uprave održane 8. lipnja u Tuzli, nakon čega se raspravljalo o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici. Konstatirano je kako su većina zaključaka i odluka Središnje uprave realizirani.

Izvješće Povjerenstva za podružnice, udruge, klubove, zaklade i članstvo s prijedlogom odluka i zaključaka predstavio je predsjednik Povjerenstva i dopredsjednik HKD Napredak Josip Križanović. Dopredsjednik Križanović upoznao je nazočne o aktualnom stanju u podružnicama i udrugama koje djeluju unutar HKD Napredak.

O gospodarskim aktivnostima Društva i prijedlogu mjera za unaprjeđenje poslovanja nazočne je informirao predsjednik Povjerenstva Damir Krešić, dopredsjednik HKD Napredak.

Na sjednici se raspravljalo i o radu Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu i nakon rasprave o ovoj točci Središnja uprava je donijela određene zaključke koji se tiču budućeg rada NKC-a.

Rad i buduće djelovanje Instituta za kulturu i tradiciju Hrvata u BiH koji je Središnja uprava HKD Napredak utemeljila 2022. godine bila je također jedna od točki dnevnog reda. S ciljem unaprjeđenja budućeg rada Instituta, Središnja uprava je donijela niz zaključaka. Osnivanje ovakve institucije od velikog je značaja za HKD Napredak jer bi se na jednom mjestu prikupljala i čuvala blaga tradicijske i sveopće kulture Hrvata BiH, a s druge strane bi se promicao hrvatski jezik i književnost s posebnim naglaskom na prožimanja s drugim i drugačijim kao osnova za bolje razumijevanje i suradnju s institucijama u BiH i izvan.

Dopredsjednik Miroslav Landeka nazočnima je prezentirao Informaciju o Međunarodnom seminaru “Jednake mogućnosti za sve-osnova socijalnih prava” održanom u lipnju u  Sarajevu u organizaciji HKD Napredak i u partnerstvu s Europskim centrom za radnička pitanja (EZA) te uz financijsku potporu Europske unije.

U svom izlaganju Landeka je istaknuo kako je opća konstatacija i dojam sudionika da je prvi seminar u Bosni i Hercegovini kvalitetom izlaganja i raspravama kao i organizacijom dobio visoku ocjenu, i s te strane pohvalio je sve koji sudjelovali u njegovoj organizaciji. Također je dao konkretne prijedloge kako bi se organizacija i kvaliteta Seminara dodatno poboljšala, navodi se u priopćenju.

Objava U Posušju održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?