Svečano otvorenje ‘Mladifesta’ u četvrtak, Međugorje očekuje preko 50.000 mladih

Svečano otvorenje ‘Mladifesta’ u četvrtak, Međugorje očekuje preko 50.000 mladih

Link na izvornu vijest

Međunarodni susret mladih “Mladifest” u Međugorju, ove godine pod geslom “Marija je uistinu izabrala bolji dio”, okupit će više od 50.000 mladih i 500 svećenika iz cijelog svijeta, a održat će se od 1. do 6. kolovoza.

Svečano otvorenje održat će se u četvrtak, 1. kolovoza, večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Na programu će se naći i kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, predstave, molitva i klanjanje.

Zadnji dan manifestacije je utorak, 6. kolovoza, kada će biti organiziran uspon privatno na brdo Križevac s početkom u 2 sata iza ponoći, nakon čega će uslijediti slavljenje svete mise na ovom brdu, što će i označiti završetak Mladifesta.

Iz župnog ureda Međugorje obavještavaju sve hodočasnike i medijske djelatnike kako za vrijeme trajanja programa 35. Festivala mladih u Međugorju neće biti dopušteno korištenje dronova za snimanje na crkvenog prostoru gdje se održava program Mladifesta, osim drona službenih fotografa i snimatelja, te upozoravaju kako će svi dronovi zbog sigurnosti sudionika Mladifesta u suradnji s policijom biti uklonjeni.

Povodom ovoga oglasili su se i iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

“Događa se da na malom prostoru iznad glava hodočasnika, osim službenog drona Župe Međugorje, istovremeno leti i više drugih dronova, što proizvodi povećani rizik za život, zdravlje i imovinu okupljenih hodočasnika. Unutarnje službe za zaštitu ljudi i imovine dužne su poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju ugrožavanja sigurnosti građana i njihove imovine od strane neovlaštenog i neodgovornog korištenja dronova”, stoji u policijskom priopćenju.

Ovogodišnji program Mladifesta može se pratiti putem službenog medijskog kanala Media Mir Međugorje (radiopostaja, Youtube, Facebook…) i to na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom, poljskom, španjolskom, slovačkom, ruskom, mađarskom, češkom, arapskom, slovenskom, rumunjskom, korejskom i kineskom jeziku.

Objava Svečano otvorenje ‘Mladifesta’ u četvrtak, Međugorje očekuje preko 50.000 mladih pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?