Naša turistička priča – 2 milijuna za turizam: Novac stiže u Mostar, Ljubuški, Livno…

Naša turistička priča – 2 milijuna za turizam: Novac stiže u Mostar, Ljubuški, Livno…

Link na izvornu vijest

Naša turistička priča – 2 milijuna za turizam: Novac stiže u Mostar, Ljubuški, Livno…

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma priopćeno je kako se ovih dana u Ministarstvu potpisuju ugovori po Javnom pozivu “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” za 2024. godinu, u iznosu od dva milijuna KM.

Javni poziv je kreiran na osnovu Strategije razvoja turizma 2022 – 2027. godine, uz konzultacije na terenu, s ljudima koji rade u turizmu i sa strukom.

Rekordni brojevi

“Raduje me što smo u ovoj godini uduplali proračun za turizam. Rekordni brojevi u turizmu u ovoj sezoni govore za sebe i od realizacije ovih projekata ovisit će i prijedlog proračuna za iduću godinu. Rast je očit i način na koji pokušavamo upravljati turizmom, sigurna sam, donijet će sve bolje brojeve i prihode od turizma”, istaknula je federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Ministrica Pozder je za program podrške turističko-ugostiteljskim manifestacijama od internacionalnog značaja potpisala ugovore za projekte sa Sarajevskom filharmonijom za koncertnu sezonu 2024., s Udrugom vinogradara Ljubuški za projekt Trnjak Fest, s Udruženjem Mostari za skokove u vodu sa Starog mosta, s Udruženjem Skakavac za projekt Sarajevo outdoor, kao i s predstavnicima međunarodnog sajma LIST koji se održava u Lukavcu.

Za program turističko-ugostiteljskim manifestacijama od domaćeg, odnosno lokalnog značaja ministrica Pozder je potpisala ugovore s predstavnicima Udruženja stari zanati iz Goražda, Pannonica Tuzla za projekt Ljeto na Panonskom jezeru te predstavnicima Novitasa iz Livna za projekt “Okusi selo”, kao i s predstavnicima Adria centra za projekt Koćuša Ljubuški koji se odnosi na program podrške konkurentnosti turističke i ugostiteljske djelatnosti kroz sufinansiranje specifičnih oblika turizma.

Šarm i jedinstvena ponuda

Značajna podrška je data i za sufinansiranje promotivnih materijala iz oblasti turizma te su potpisani ugovori i za projekt Termalne rivijere na Ilidži za promociju kongresnog i sportskog turizma, s magazinom Gracija za projekt “Žene u pokretu”, kao i za brendiranje turističke destinacije Milo Selo kod Lukavca.

“Posebno nam je važno napraviti prepoznatljivi turistički brend putem jačanja promotivnih aktivnosti turističke ponude na domaćem i inozemnom tržištu putem videa i razgovarala sam s predstavnicima agencija i TV kuća kojima su odobreni projekti za ovaj program. Tu vidimo veliku priliku da naša zemlja bude prepoznatljiva turistička priča koja ima svoj šarm i jedinstvenu ponudu koja će u budućnosti biti sve privlačnija i domaćim i stranim gostima i to ćemo u budućnosti dodatno razvijati”, rekla je ministrica Pozder.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma navode da je na ovogodišnji Javni poziv za tekući transfer pristigla ukupno 361 aplikacija, raspoređena na pet predviđenih programa.

Od pristiglih aplikacija, 153 nisu zadovoljile formalno-pravne uvjete, a najčešći razlozi za odbacivanje su bili način uvezivanja i/ili neovjerene izjave na način definiran pozivom, ili nepotpuna dokumentacija.

Veliki broj zaprimljenih aplikacija nije prijavljen na adekvatne programe iz Javnog poziva.

Iz Ministarstva naglašavaju da broj prijavljenih aplikanata i interes koji je iskazan iz svih krajeva FBiH pokazuju da ulaganje u turizam ima veliki značaj te da će nastaviti biti partneri svima koji jačaju i proširuju turističko-ugostiteljsku ponudu i naše destinacije promoviraju kao poželjne.

Objava Naša turistička priča – 2 milijuna za turizam: Novac stiže u Mostar, Ljubuški, Livno… pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?