Požari u Dalmaciji stavljeni pod kontrolu

Požari u Dalmaciji stavljeni pod kontrolu

Link na izvornu vijest

Požar koji je u utorak navečer buknuo u Makarskom primorju, kod Tučepa, gasilo je, uz pomoć kanadera, više stotina vatrogasaca iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, kojima su se pridružili i oni iz unutrašnjosti zemlje. 

Fronta požara u Tučepima i Podgori bila je duga čak 18 kilometara. Procjenjuje se da je potpuno izgorjelo čak 800 hektara šume, maslinika, vinograda. Od toga je 130 hektara unutar Parka prirode Biokovo.

Požarom u skradinskom zaleđu zahvaćeno je 1700 hektara, od toga 400 u Nacionalnom parku Krka. Progutala je vatra, uz gustu borovu šumu, vinograde, maslinike i trajne nasade. Šteta će se utvrđivati danima. Cijela linija požarišta, oko 28 kilometara, pod nadzorom je vatrogasaca koji su dežurali cijelu noć.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?