Preko 100.000 KM za sanaciju divljeg odlagališta u Grudama

Preko 100.000 KM za sanaciju divljeg odlagališta u Grudama

Link na izvornu vijest

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder potpisala je ugovore po tekućem transferu za Akcijski plan strategije okoliša za 2024. godinu, a koji se odnose na program Podrška boljem funkcioniranju upravljanja zaštićenim područjima u Federaciji BiH.

S Javnom ustanovom zaštićeni pejzaž „Konjuh“ potpisan je ugovor za projekt izgradnje dječjih igrališta na izletištu Zlaća u vrijednosti 56.000 KM, zatim sa Županijskom javnom ustanovom za zaštićena područja Županije Sarajevo za projekat unapređenja mehanizama održivog upravljanja Zaštićenim pejzažem Bijambare u vrijednosti od 178.723 KM, te sa JP „Park prirode Hutovo blato“ za projekt „Aktualno stanje i prostorna distribucija ugroženih vrsta močvarne flore FBiH“ u iznosu od 93.000 KM.

Moramo se brinuti o našim zaštićenim područjima, pomoći njihovo održavanje i podržavati dobre projekte. Na tome se vidi koliko smo ozbiljni u zaštiti naše okoline i našoj spremnosti da se uhvatimo u koštac s ozbiljnim izazovima kakve nam predstavljaju brojne divlje deponije širom Federacije.

Mi smo potpisali ugovore kojima unapređujemo funkcioniranje naših zaštićenih područja, ali i s predstavnicima nižih razina vlasti ugovore o sanaciji deponija i boljem upravljanju odlaganja otpadom.

Moramo razvijati svijest o važnosti očuvanja naše prirode i ovakvi ugovori me raduju da ćemo u budućnosti u konačnici imati zdraviju okolinu, kazala je ministrica Pozder.

Također, ministrica Pozder potpisala je ugovore i s načelnikom Gruda Ljubom Grizeljom, te sa predstavnicima općina Gračanica, Prozor Rama i Drvar, kao i sa predstavnicima Županije Zapadnohercegovačke po programu “Kapitalni transfer drugim razinama vlasti i fondovima – Akcijski plan strategije okoliša”.

Radi se sredstvima koja su utvrđena proračunom Federacije, a na inicijativu ministrice Pozder, predviđena su za sanaciju i uklanjanje divljih odlagališta otpada.

U Drvaru će se zahvaljujući ovom ugovoru raditi na sanaciji i odlaganju na četiri divlje deponije. Za općinu Grude potpisan je ugovor u vrijednosti od 104.000 KM kojim će se implementirati projekt sanacije divljeg odlagališta otpadnih guma u toj općini. Za Prozor-Ramu izdvojeno je 60.000 KM, također za sanaciju divlje deponije u toj općini, a za projekt „Uklanjanje otpada s divljih deponija na području grada Gračanica, izdvojeno je 47.700 KM.

S Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke potpisan je ugovor za sanaciju i uklanjanje odlagališta otpada u vrijednosti od 71.259 KM, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Post Preko 100.000 KM za sanaciju divljeg odlagališta u Grudama je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?