FOTO Obilježena 31. godišnjica pogibije 11 ljubuških branitelja u Uskoplju

FOTO Obilježena 31. godišnjica pogibije 11 ljubuških branitelja u Uskoplju

Link na izvornu vijest

FOTO Obilježena 31. godišnjica pogibije 11 ljubuških branitelja u Uskoplju

Danas je obilježena 31. godišnjica pogibije ljubuških branitelja u Uskoplju.

Svoje živote u obrani Domovine na “Uskopaljskoj bojišnici” položilo je jedanaest Ljubušaka: Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek.

Sjećanje na poginule ljubuške branitelje počelo je svetom misom zadušnicom na Humcu koju je predvodio humački župnik I gvardijan fra Dario Dodig.

Nakon svete mise veliki broj Ljubušaka uputio se u Uskoplje gdje su u Vojničkom groblju na Pidrišu odali počast poginulim braniteljima.

Ispred spomen obilježja poginulim Ljubuškim braniteljima vijence su položili I svijeće zapalili članovi njihovih obitelji, predstavnici 51. domobranske pukovnije Stjepan Radić Ljubuški, predstavnici  udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Ljubuškog, predstavnici ostalih braniteljskih udruga, čelnici grada Ljubuškog na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, ministrom branitelja Mladenom Begićem i ministrom MUP-a Mladenom Bebekom te rodbina, suborci i prijatelji.

Prigodnu molitvu kod spomen obilježje predvodio je fra Petar Ljubičić.

Program obilježavanja održan je u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i grada Ljubuškog.

Objava FOTO Obilježena 31. godišnjica pogibije 11 ljubuških branitelja u Uskoplju pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?