Potvrđena optužnica:  Prva u Zapadnohercegovačkoj županiji nakon 30-ak godina

Potvrđena optužnica: Prva u Zapadnohercegovačkoj županiji nakon 30-ak godina

Link na izvornu vijest

Naime, više od dvadesetak Udruga sa područja Federacije Bosne i Hercegovine su poslali zajedno uz inicijatora Animal Friends, (Prijatelji životinja) koji se uz sve pravne okvire bore posljednjih par godina protiv svih oni koji zlostavljaju, muče, ili ubijaju pse je dobilo bitku na ovom jako iscrpnom području.

Trebamo podsjetiti da je Zakon o zaštiti životinja stupio na snagu od 2009 godine, po ovom predmetu je to KZ F BIH 318 članak 1, kao što je navedeno i u Potvrdjenoj Optužnici.

Ovo je isto tako primjer dugotrpnog, rada svih nevladini organizacija koji pokušavaju svim svojim radom, ulaganjem, pomoći životinjama koji su često nažalost ostavljeni,mučeni, zlostavljani ,te do sada nitko nije vodio brigu o ovom pitanju.

Moramo spomenuti da je jedan od prioreteta ulaska BiH u EU njihov odnos i regulirana pravna pomoć za ova pitanja, te javnost mora biti senzilibirana da nitko neće proći nekažnjeno,kao što i ovaj primjer govori.

Pozivamo sve ovim putem ako vide,da netko muči, zlostavlja životinju se javi nama u Animals Friends

Isto tako pokrenuta je Inicijativa da se u Županiji zapadnohercegovačkoj osnuje azil za napuštene pse koji je polovinom ove godine poslan na prijedlog Vladi ŽZH , te do ovog trenutka nemamo povratnu informaciju….navode iz Animals Friends

The post Potvrđena optužnica: Prva u Zapadnohercegovačkoj županiji nakon 30-ak godina first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?