Župa Čerin proslavila blagdan sv. Stjepana i 160. obljetnicu osnutka župe

Župa Čerin proslavila blagdan sv. Stjepana i 160. obljetnicu osnutka župe

Link na izvornu vijest

Jučer je u župi Čerin bilo posebno svečano jer je župna zajednica ove broćanske župe uz blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Stjepana Prvomučenika, proslavila i 160. obljetnicu osnutka.

Jučerašnjoj proslavi prethodila je trodnevna priprava, a prije središnjeg euharistijskog slavlja i pučkog veselja, poginulim braniteljima iz župe Čerin odana je počast.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast poginulim i stradalima braniteljima u svim ratovima i poraćima odali su predstavnici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Vlade HNŽ, Općine Čitluk i Općinskog vijeća Čitluk, Hrvatskog narodnog sabora, lokalnih mjesnih zajednica, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostali. Počast poginulim i stradalim braniteljima kod velebnog spomenika odana je zajedničkom molitvom koju je predvodio fra Velimir Bagavac, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin.

Nakon odavanja počasti poginulim i stradalim braniteljima uslijedila je procesija s kipom zaštitnika župe, nakon koje je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, predslavio svečano euharistijsko slavlje.

Na misnom slavlju okupio se veliki broj župljana i njihovih gostiju, koje je na početku pozdravio i poželio im dobrodošlicu čerinski župnik fra Velimir Bagavac, koji je također istaknuo važnost proslave 160, obljetnice župe.

Važnost proslave obljetnica i važnost slavljenja i štovanja svetaca poput sv. Stjepana Prvomučenika istaknuo je i biskup Petar Palić, čiji dio jučerašnje propovijedi možete poslušati u nastavku:

Župna zajednica župe Čerin biskupu Petru Paliću zahvalila je na dolasku darujući mu umjetničku sliku, a uz euharistijsko slavlje, dio proslave bilo je i pučko veselja na igralištu ispred Osnovne škole Čerin.

Ondje je fra Velimir Bagavac izrekao prigodnu molitvu, dok se nazočnima obratio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić. Načelnik Radišić čestito je župljanima župe Čerin, čiji je i sam član, blagdan nebeskog zaštitnika i 160. obljetnicu osnutka župe.

Unatoč nešto lošijim vremenskim uvjetima završni dio proslave protekao je u ugodnom druženju, uz nastupe Dua Prijatelji, muške pjevačke skupine HKUD sv. Marko Vionica, Broćanskih bećara i muške pjevačke skupine HKUD Brotnjo.

Citluk.ba

The post Župa Čerin proslavila blagdan sv. Stjepana i 160. obljetnicu osnutka župe appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?