Zvirićka večer: 22 godine tradicije i zajedništva

Zvirićka večer: 22 godine tradicije i zajedništva

Link na izvornu vijest

U subotu, 3. kolovoza 2024. godine, održana je 22. Zvirićka večer, tradicionalni susret domaćih i odseljenih Zvirićana, njihovih potomaka i prijatelja sela. Okupljeni mještani i njihovi prijatelji uživali su u prigodnom programu na Suletu uoči središnjeg misnog slavlja, a ovogodišnja tema susreta bila je “Molitva”.

Nakon uvodnog programa, u kojem su sudjelovale čitačice Antonela Paponja i Anđela Paponja, uslijedila je svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća za 41 poginulu i nestalu osobu Zvirića u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu. Svečanost je održana na spomen-obilježju ispred mjesne crkve.

Vijenac su u ime sela položili Radojko Paponja i Rade Ilić, dok je svijeću zapalio Mate Ilić. Misno slavlje u crkvi Svih svetih predvodio je Ante Vukoja, uz koncelebraciju s fra Ivanom Paponjom. Zvirićki zbor dodatno je uveličao misno slavlje pjesmom.

Prigodnim darom mještani Zvirića razveselili su fra Antu Vukoju čestitavši mu na mladomisništvu i zahvalivši mu na službi koju vrijedno obavlja u ovoj zajednici.

Nakon misnog slavlja, okupljeni su se nastavili družiti uz zajednički objed i zabavu uz grupu “Tajni dodir”, a veselo druženje potrajalo je dugo u noć.

Proslava se nastavlja u nedjelju, 11. kolovoza, s misom na groblju Kosa u 19 sati. Polazak od igrališta kroz polje do srednjovjekovnog groblja na Kosi, uz molitvu Krunice i Litanije Svih svetih, planiran je u 18:30 sati.

Organizatori ove manifestacije su župa sv. Ante Humac i udruga Zvirićka hrvatska zajednica.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

Objava Zvirićka večer: 22 godine tradicije i zajedništva pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?