Izdata naredba za raspisivanjem tjeralice za Zdenkom Mikulićem

Izdata naredba za raspisivanjem tjeralice za Zdenkom Mikulićem

Link na izvornu vijest

Županijski sud u Odžaku izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne tjeralice za Zdenkom Mikulićem, optuženim za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1992. godine u tom gradu.
Kako u odgovoru za Detektor navode iz Županijskog suda u Odžaku, naredba za raspisivanje tjeralice je donesena jer je optuženi Mikulić nedostupan ovom sudu.

Mikulić se, prema optužnici, tereti da je kao tadašnji pripadnik 102. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Odžaku, od svibnja do kolovoza 1992. nanosio velike patnje, povrijedio tjelesni integritet te vršio naročito ponižavajuće postupke prema osobama srpske nacionalnosti koje su bile zatvorene u prostorijama Osnovne škole u Odžaku.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Mikulić fizički zlostavljao zarobljenike tako što ih je tukao sam ili s drugim vojnim policajcima pripadnicima svog voda, kao i da je ispitivao neke od zatvorenika, dok je nekima stavljao cijev od pištolja u usta, prenosi Fena.

Također se navodi da je nesporno imao kontrolu nad “njemu posebno odanim licima pripadnicima iste brigade”, koje su zarobljenici među sobom zvali “Zdenkin vod” i kojima su na njegov zahtjev morali pjevati prigodnu pjesmu – “Savom plovi bijeli brod, najbolji je Zdenkin vod”.

Post Izdata naredba za raspisivanjem tjeralice za Zdenkom Mikulićem je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?