ŽZH: Prirodni priraštaj u mjesecu lipnju u plusu, +10

ŽZH: Prirodni priraštaj u mjesecu lipnju u plusu, +10

Link na izvornu vijest

Federalni zavod za statistiku objavio je rezultate popisa broja rođenih i umrlih u Federaciji BiH za mjesec lipanj 2024. godine. Riječ je o posljednjim objavljenim statističkim podacima Federalnog zavoda za statistiku koji se odnosi na broj stanovnika u Federaciji BiH.

Prema podacima Zavoda, u našoj Županiji Zapadnohercegovačkoj u lipnju je rođeno 67 beba, a preminulo je 57 osoba. To znači da je naša županija u mjesecu lipnju u statističkom plusu, i to +10.

Među rođenima u našoj županiji dječaka je manje nego djevojčica. Tako je u lipnju u našoj županiji rođen 29 dječak, a 38 djevojčica. U statistici umrlih, 32 je muških osoba, a 25 ženskih osoba je preminulo tijekom lipnja u ŽZH.

Kada su u pitanju zaključeni brakovi u lipnju ove godine, njih je u ŽZH 49. Zanimljivo je da je zabilježeno sedam razvoda tijekom lipnja u ŽZH.

Osim Zeničko – dobojske županije, ostale županije u Federaciji su u negativnom omjeru

Najgoru situaciju u mjesecu lipnju kada je u pitanju broj rođenih i umrlih imaju Hercegovačko – neretvanska županija i Sarajevska županija čiji je prirodni priraštaj u obje županije  -61. Tuzlanska županija ima prirodni priraštaj za lipanj -35. Posavska županija ima -16, Unsko – sanska županija ima -56, Zeničko – dobojska županija ima +32 prirodni priraštaj u lipnju, a Hercegbosanska županija ima -18 prirodni priraštaj u odnosu broja rođenih i umrlih, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Srednjobosanska županija ima -40, a Bosansko – podrinjska županija je također u minusu -7.

Podsjetimo da je Županija Zapadnohercegovačka bila u plusu kada je u pitanju odnos broja rođenih i umrlih i u travnju 2024. godine (+20), ali u mjesecu svibnju (+28).

Radioposusje.ba 

Objava ŽZH: Prirodni priraštaj u mjesecu lipnju u plusu, +10 pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?