Široki Brijeg: Mladići tvrde da su ih policajci brutalno pretukli

Široki Brijeg: Mladići tvrde da su ih policajci brutalno pretukli

Link na izvornu vijest

Trojica mladića iz širokobriješkog sela Uzarići navode da ih je nekoliko policajaca brutalno pretuklo u prostorijama Policijske uprave Široki Brijeg u ranim jutarnjim satima 15. kolovoza 2024. godine.

Mladići, od kojih su dvojica blizanci te njihov prijatelj, zbog teških tjelesnih ozljeda završili na CUM-u SKB-a Mostar.

Svemu je prethodio sukob s trojicom mladića u naselju Klanac, nakon čega su svi odvedeni u policijsku postaju na ispitivanje. Prema njihovim navodima, koji je objavio portal Otpor.Media, jedan od policajaca uhvatio je za vrat i bacio na pod jednog od blizanaca te ga krenuo udarati.

Brat blizanac je potom reagirao i pokušao spriječiti policajca u tome, a nakon toga su se, kako navode, u prostoriji pojavili i ostali policajci koji su ih nastavili udarati koristeći pri tome i teleskopske palice. Jednom od mladića slomljena je i ruka, a prema ustupljenim fotografijama vidljive su brojne ozljede po cijelome tijelu.

Nakon toga su mladići prevezeni u pritvor u Policijsku upravu Grude gdje ih je 15. kolovoza iza 9:00 sati preuzeo otac blizanaca. Oni su zatim otišli u Dom zdravlja Široki Brijeg, a kasnije i na CUM SKB-a Mostar gdje su im konstatirane tjelesne ozljede.

Obitelj blizanaca, koji su inače u ranim dvadesetim godinama, angažiralo je ugledno odvjetničko društvo iz Mostara koje je podnijelo kaznenu prijavu Županijskom Tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog niza kaznenih djela počinjenih na štetu blizanca i njihovog prijatelja od strane poznatih djelatnika PU Široki Brijeg i NN osoba (za sada), naveo je otac blizanac za portal Otpor.Media na kojem možete pročitati i detaljniju verziju priče.

Portal Jabuka.tv obratio se Upravi policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke o ovome slučaju te smo u srijedu u poslijepodnevnim satima dobili odgovor.

Vezano za objave na portalima i novinarske upite koji se odnose na postupanje policijskih službenika Policijske uprave Široki Brijeg 15. kolovoza 2024.godine, obavještavamo Vas da je MUP Županije Zapadnohercegovačke, Uprava policije 20. kolovoza 2024. godine zaprimila prijavu putem punomoćnika osoba koje su 15. kolovoza 2024.godine nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode.

Navedena prijava je proslijeđena Odsjeku za profesionalne standardeOdsjeku za unutarnju kontrolu koji ce poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu, u skladu sa zakonom, rekli su za portal Jabuka.tv iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Komentar iz odvjetničkog ureda nismo uspjeli dobiti.

Post Široki Brijeg: Mladići tvrde da su ih policajci brutalno pretukli je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?